ZF Live

VIDEO ZF Live. "Piaţa de publicitate din România trebuie să crească de cinci ori pentru a atinge nivelul Poloniei". Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 20 iunie cu Mirel Pleşca

20.06.2014, 13:15 528

Urmăriţi înregistrarea emisiunii ZF Live de vineri, 20 iunie, cu Mirel Pleşca, Ogilvy.

Piaţa de publicitate din România a înregistrat în 2013 un declin faţă de anul precedent, stabilindu-se la valoarea de 288 de milioane de euro, cu mult sub media europeană însă pentru anul 2014 se anticipează o creştere de aproape 4%, bazată pe trei arii de dezvoltare, a declarat Mirel Pleşca, director financiar la Ogilvy la ZF Live.

“Piaţa de publicitate este foarte jos comparativ cu alte ţări din UE, din cauza cotei mari de piaţă deţinute de TV. Este nevoie de o creştere de 5 ori a pieţei de advertising din România pentru a atinge cel puţin nivelul Poloniei”, a declarat Pleşca.

În România, ponderea cheltuielilor cu publicitatea în totalul cheltuielilor unei companii se situează între 3 şi 5%.

Pleşca a menţionat că una dintre principalele cauze ale nivelului scăzut al pieţei de publicitate din România este numărul mare de staţii TV, care refuză să se consolideze. “Există o fragmentare la nivelul pieţei. Sunt multe staţii TV mici sau agenţii de publicitate locale care operează cu preţuri reduse, ceea ce trage întreaga piaţă în jos”, a mai spus Pleşca. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO