ZF Live

VIDEO ZF Live. Sobolewski, noul director al Bursei: În doi ani, egalăm Praga sau Budapesta. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de vineri, 13 septembrie

Autor: Octavian Calei

13.09.2013, 14:47 918

Piaţa de capital românească are un potenţial enorm şi are toate şansele să ajungă să concureze cu bursele de la Praga sau Budapesta peste doi ani, consideră Ludwik Sobolewski, noul director general al Bursei de la Bucureşti, prezent la emisiunea de business ZF Live de vineri, 13 septembrie, transmisă de luni până vineri de la ora 12:00 pe live.zf.ro.

„În doi ani, cred că avem toate şansele să devenim o bursă asemănătoare cu cea din Praga sau de la Budapesta. Este un lucru posibil. În Turcia, în urmă cu 10 ani, nu interesa pe nimeni Bursa de la Istanbul. Apoi au devenit lideri europeni”, a spus Sobolewski.

Noul director general al Bursei de Valori de la Bucureşti îşi propune atragerea de investitori străini şi creşterea capitalizării bursiere. Sobolewski a subliniat rolul important al unei colaborări cu autorităţie române în procesul de relansare a Bursei.

„Avem nevoie de noi listări. Ce face statul român contează foarte mult pentru viitorul acestei pieţe. Trebuie să atragem investitori din afară”, a declarat Sobolewski.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO