ZF Live

ZF Live: Cea mai tare dispută din industria de servicii medicale. Asiguratori vs furnizori

08.03.2013, 14:17 254

Urmăriţi cea mai tare dispută in industria de servicii medicale private: asiguratori vs furnizori. "Combatanţi" sunt Theodor Alexandrescu, compania americană de asigurări de viaţă Metlife, care vrea să impulsioneze dezvoltarea asigurărilor de sănătate şi Wargha Enayati, fondatorul reţelei de clinici Regina Maria, acum în proprietatea majoritară a fondului american de investiţii Advent International.

Piaţa de asigurări private de sănătate este de doar 20 mil. euro deşi legea de profil este dată de 10 ani pe când piaţa clinicilor medicale private este de 25 de ori mai dezvoltată, încasările clinicilor private fiind anul trecut de 500 mil. euro. Diferenţa se explică prin faptul că asigurările medicale private nu beneficiază de deductibilitatea integrală pe care o au cheltuielile companiilor cu abonamentele angajaţilor la clinicile private. Acum Metlife propune ca să fie redusă deductibilitate cheltuielilor cu abonamentele şi diferenţa să meargă în asigurări medicale private.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO