ZF Live

ZF Live. Florin Godean, country manager, Adecco România: Este o perioadă dificilă pentru piaţa muncii. Vedem absolvenţi de facultate care se angajează ca operatori de producţie

Autor: Cristina Bellu

18.07.2017, 20:00 862
Metodele de recrutare în zona de IT&C s-au schimbat foarte mult faţă de anii anteriori, acestea începând să intre tot mai mult pe terenul marketingului.

Radiografia pieţei muncii în primul semestru al anului prezintă o evoluţie sub aşteptările companiilor de recrutare: există o cerere foarte mare din partea angajatorilor pentru orice tip de angajaţi, însă tot mai mulţi români emigrează, în timp ce piaţa muncii e afectată de decizii legislative imprevizibile.

„Pentru prima oară de la începutul anului am văzut că luna trecută am înregistrat o creştere a şomajului, ceea ce nu este un lucru normal. Mediul economic are nevoie de personal, dar cred că această creştere a şomajului este dată de confortul pe care o anumită parte a populaţiei a început să-l câştige şi să-l considere ca fiind o normalitate. Într-o economie de piaţă ciclică unde se întâmplă acest lucru există şi reversul medaliei. Este o perioadă dificilă pentru piaţa muncii, caracterizată printr-o mare imprevizibilitate“, explică Florin Godean, country manager al furnizorului de servicii de resurse umane Adecco România.

Totodată, şeful Adecco a mai subliniat că există tot mai mulţi absolvenţi de studii superioare încadraţi pe funcţii de operatori în producţie.

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO