ZF Live

ZF Live. Ovidiu Dîmbean-Creţa, rector la ASEBUSS Business School: Învăţământul trebuie să devină adaptat cerinţelor pieţei muncii. Este nevoie de mai mult dialog între autorităţi şi mediul de business

ZF Live. Ovidiu Dîmbean-Creţa, rector la ASEBUSS...

Autor: Răzvan Botea

24.11.2023, 19:00 161

Doi din 10 tineri din România nici nu lucrează şi nici nu sunt înregistraţi în vreo formă de învăţământ şi cifra plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană din acest punct de vedere.

În acest moment, oferta de forţă de muncă care iese de pe băncile şcolii nu este adaptată la nevoile pieţei din România, a spus, la ZF Live Ovidiu Dîmbean-Creţa, rector la ASEBUSS Business School. El a spus că este nevoie să se întâmple acest lucru şi aceasta este principala problemă a sistemului educaţional din România, care trebuie rezolvată.

„Cred că învăţământul, cel puţin aici, în zonă, în zona mea de economic şi de business administration, trebuie să devină mai pragmatic, mai adaptat pieţei muncii, cerinţelor pieţei muncii, după cum şi noua lege a învăţământului superior apare. Apare sintagma asta conform cerinţelor pieţei muncii. Dar asta chiar trebuie să se întâmple. Adică nu trebuie să rămână doar o formulă în lege noua lege a învăţământului superior, ci chiar şi chiar ar trebui să se întâmple“, a spus el la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO