ZF Live

ZF Live. Uzinsider, grup din industria grea: Vrem să producem de la zero transportoare blindate la Brăila pentru Armata României

Autor: Răzvan Botea

09.07.2023, 07:00 12788

♦ „Grupul Uzinsider a semnat deja cu Romarm, respectiv cu Uzina Automecanică Moreni, o înţelegere astfel încât împreună să putem realiza transportoare blindate amfibii“.

Grupul din industria grea Uzin­sider este gata să producă transpor­toa­re blindate amfibii la Brăila, a spus Costică Mustaţă, managing di­rector al grupului Uzinsider, la ZF Live, emisiune susţinută de Orange Business Services. Compania are tot ce este necesar pentru producerea acestor maşini, pentru că în prezent produce la Promex Brăila excava­toare personalizate, care costă între 130.000 şi 500.000 de euro.

„Grupul Uzinsider a semnat deja cu Romarm, respectiv cu Uzina Au­tomecanică Moreni, o înţelegere ast­fel încât împreună să putem realiza transportoare blindate. Diferenţa din­tre un excavator şi un transportor blindat nu este foarte mare, sunt pro­duse similare. Ca atare, noi deţinând know-how, tehnologie, forţa de mun­că şi echipamentele necesare, îm­preu­nă cu cei care deţin proprietatea intelectuală a acestor echipamente, putem realiza în ţară acest produs. Noi putem produce transportoare amfibii“, a spus Costică Mustaţă la ZF Live.

Grupul are în acest moment 1.200 de angajaţi şi afaceri anuale de peste 70 mil. euro. Costică Mustaţă a mai spus că, din momentul în care s-ar semna contractul, ar putea livra primul transportor blindat produs la Brăila în 7-8 luni, pentru că blindajul ajunge în ţară în cam tot atâta timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24