ZF News

Advent încearcă să iasă de la Labormed

Autor: Ioana David

14.08.2012, 00:08 1250

Fondul de investiţii Advent Internaţional se pregăteşte de o operaţiune complexă în ceea ce priveşte producătorul de medicamente Labormed, care presupune în prima fază cedarea pachetului de acţiuni pe care îl deţine către persoane fizice, potrivit unor informaţii ale ZF.

Persoanele fizice sunt manageri în companie, au mai spus sursele citate.

Advent, care pe piaţa locală mai deţine afacerea din pia­ţa serviciilor medicale private Regina Maria, iar pe segmentul materialelor de construcţii are în portofoliu Kai Ceramics, Deutek, Ceramica Iaşi, a cum­pă­rat producătorul farma în 2008 în urma unei tranzacţii de peste 120 mil. euro.

Labormed se confruntă cu o si­tuaţie tensionată în condiţiile în care Stephen Stead, care ocupa poziţia de CEO încă din 2008, a renunţat în urmă cu o săptămână la funcţia deţinută. În urmă cu două luni, Stead spunea că firma are nevoie de aproximativ 25 mil. euro de la bănci.

Labormed se află pe locul 15 în topul celor mai mari jucători din industria locală de medicamente cu vânzări de 233 mil. lei (51 mil. euro) în perioada iulie 2011 - iunie 2012, potrivit datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România.

Reprezentanţii Advent nu au făcut niciun comentariu până la închiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO