ZF News

ArcelorMittal delistează combinatele din Iaşi şi Roman, iar pe cel din Hunedoara îl trece pe AeRO

ArcelorMittal delistează combinatele din Iaşi şi...

Autor: Marius Oncu

20.02.2015, 19:21 733

"Se aprobă neefectuarea de către societate a demersurilor legale necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate pe o piaţă reglementată sau a tranzacţionării acţiunilor emise de societate în cadrul unui sistem alternativ de tranzacţionare", se arată în rapoartele transmise bursei de ArcelorMittal Tubular Products Iaşi şi ArcelorMittal Tubular Products Roman.

În cazul ArcelorMittal Hunedoara (SIDG), acţionarul majoritar a decis transferul pe sistemul ATS al BVB, care va fi relansat săptămâna următoare sub numele AeRO.

"Se aprobă efectuarea de către societate a demersurilor legale necesare în vederea admiterii la tranzacţionare a acţiunilor emise de societate pe sistemul alternativ de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti", se arată în raportul companiei.

Grupul ArcelorMittal controlează participaţii de 98,36% la ArcelorMittal Roman şi de 99,72% la Arcelormittal Iaşi, prin intermediul companiei ArcelorMittal Tubular Products Holding, înregistrată în Olanda.

La combinatul din Hunedoara, ArcelorMittal are o deţinere de 96,4%, dar printr-o altă companie, ArcelorMittal Holdings, înregistrată în Elveţia.

Grupul ArcelorMittal deţine în România patru unităţi de producţie, la Galaţi, Hunedoara, Iaşi şi Roman. ArcelorMittal exportă peste 70% din producţia din România.

Piaţa Rasdaq va fi desfiinţată în luna octombrie. Companiile care nu se transferă pe piaţa reglementată sau pe sistemul alternativ (ATS) al BVB vor fi delistate.

Bursa de valori Bucureşti va relansa pe 25 februarie secţiunea de tranzacţionare de acţiuni a actualei pieţe ATS sub denumirea AeRO. Piaţa AeRO este segmentul dedicat acţiunilor din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB. Acesta este un segment de piaţă dedicat listării companiilor la început de drum, pentru finanţarea proiectelor, creşterea vizibilităţii şi contribuţiei la dezvoltarea mediului de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO