Companii

ArcelorMittal Galaţi va investi într-o linie nouă de produse, cu capacitatea de 100.000 tone

ArcelorMittal Galaţi va investi într-o linie nouă de...

Autor: Radu Bostan

16.02.2015, 11:47 895

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi va deschide până la mijlocul anului viitor o linie de produse prevopsite, urmărind să furnizeze oţel pentru segmente precum acoperişuri, panouri pentru răcitoare sau frigidere industriale.

Noua linie va avea o capacitate de 100.000 tone pe an şi va aproviziona piaţa internă cu benzi de diverse grosimi şi lăţimi, cu acoperire pe una sau ambele feţe, de diferite profunzimi, cu finisaje atât lucioase cât şi mate. Piaţa internă este în prezent dominată de importuri, arată un comunicat al companiei.

"Noua linie de acoperire organică face parte din strategia  ArcelorMittal Galaţi de a-şi îmbunătăţi paleta de produse cu repere de o valoare adăugată mai mare şi pentru a-şi spori eficienţa", a spus Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Deşi combinatul se află pe pierdere de la începutul crizei economice, grupul controlat de miliardarul indian Lakshmi Mittal a investit în compania de la Galaţi peste 200 milioane de euro de-a lungul aceleiaşi perioade, a subliniat Ribo.

Reprezentanţii combinatului au declarat anterior că se aşteaptă ca în 2015 să realizeze o producţie de 2 milioane de tone în 2015, faţă de 1,6 milioane de tone în 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO