ZF News

Fostul director financiar al Tesla, Kirkhorn, pleacă cu o avere de 590 de milioane de dolari

Fostul director financiar al Tesla, Kirkhorn, pleacă cu...

Autor: Daniel Belu

13.08.2023, 09:29 338

Se pare că gestionarea finanţelor pentru principalul activ al celei mai bogate persoane din lume poate fi o activitate profitabilă, conform Bloomberg.

Zachary Kirkhorn, care a renunţat luni la funcţia de director financiar al Tesla Inc., a acumulat o avere netă de 590 de milioane de dolari în timpul celor patru ani în care a ocupat această funcţie, potrivit datelor obţinute de Bloomberg. Cifra cuprinde în principal acţiuni Tesla şi opţiuni pe care le-a primit ca compensaţie.

Cu toate acestea, averea acumulată de "maestrul de monede" păleşte în comparaţie cu cea a directorului general şi "technoking-ului" Elon Musk, a cărui avere netă de 230,6 miliarde de dolari este cea mai mare din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Kirkhorn şi alţi directori ai Tesla nu au fost incluşi în pachetul salarial uriaş de tip "moonshot" pe care consiliul de administraţie al Tesla l-a acordat lui Musk în 2018, ceea ce a accelerat traiectoria acestuia spre vârful clasamentului mondial al bogaţilor.

În afară de un lot de opţiuni, care au o valoare netă de aproximativ 550 de milioane de dolari, compensaţia lui Kirkhorn a fost relativ modestă: 300.000 de dolari ca salariu de bază în 2022 şi 31.099 de dolari în timp liber plătit acumulat anterior, care a fost aplicat pentru achiziţionarea unei Tesla.

Nu este clar ce va face Kirkhorn în continuare. Inginerul cu studii la Harvard şi la Universitatea din Pennsylvania, care are în jur de 30 de ani, a lucrat pentru Musk la Tesla din 2010 şi a fost considerat de analişti calm şi măsurat faţă de şeful său în cadrul apelurilor privind rezultatele. Înainte de a se alătura companiei auto, el a lucrat ca analist la McKinsey & Co. şi a fost stagiar la Microsoft Corp.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO