ZF News

Google a finalizat cea mai mare tranzacţie a sa, preluarea Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari

Google a finalizat cea mai mare tranzacţie a sa, preluarea Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autor: Mediafax

22.05.2012, 17:46 1276

Google a finalizat preluarea companiei Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie a companiei de până acum, şi a numit o nouă echipă de conducere la producătorul de telefoane mobile, a anunţat, marţi, operatorul celui mai mare motor de căutare online.

Noul director general al Motorola Mobility este Dennis Woodside, fost preşedinte al diviziei Google pentru America de Nord şi America de Sud.

Finalizarea tranzacţiei vine la numai câteva zile după ce companiile au primit aprobarea din partea statului chinez. Autorităţile din SUA şi Europa şi-au dat acordul în februarie.

China a cerut ca Google să asigure pentru cel puţin cinci ani accesul gratuit al altor producători de telefoane mobile la softul Android al companiei.

Preluarea Motorola Mobility permite Google să intre, pentru prima dată, pe segmentul producţiei de telefoane şi tablete. Totodată, Google obţine acces la peste 17.000 din patentele valoroase deţinute de Motorola.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO