Google a finalizat cea mai mare tranzacţie a sa, preluarea Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari

22 mai 2012 Autor: Mediafax

Google a finalizat preluarea companiei Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie a companiei de până acum, şi a numit o nouă echipă de conducere la producătorul de telefoane mobile, a anunţat, marţi, operatorul celui mai mare motor de căutare online.

Noul director general al Motorola Mobility este Dennis Woodside, fost preşedinte al diviziei Google pentru America de Nord şi America de Sud.

Finalizarea tranzacţiei vine la numai câteva zile după ce companiile au primit aprobarea din partea statului chinez. Autorităţile din SUA şi Europa şi-au dat acordul în februarie.

China a cerut ca Google să asigure pentru cel puţin cinci ani accesul gratuit al altor producători de telefoane mobile la softul Android al companiei.

Preluarea Motorola Mobility permite Google să intre, pentru prima dată, pe segmentul producţiei de telefoane şi tablete. Totodată, Google obţine acces la peste 17.000 din patentele valoroase deţinute de Motorola.

 
Cuvinte cheie:
GOOGLE
, MOTOROLA
,

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide