ZF News

Metroul din New York lansează o campanie în care musulmanii sunt comparaţi cu sălbaticii - VIDEO

Campanie controversată ANTIISLAMICĂ la metroul din New York: Afişe în care musulmanii sunt comparaţi cu sălbaticii

Autor: Iuliana Enache

24.09.2012, 11:50 972

O campanie de afişe ce îi aseamănă pe musulmanii care predică jihadul cu "sălbaticii" va debuta luni la metroul din New York, la iniţiativa unui grup conservator american ce se opune islamului, a anunţat acesta. 

"În orice război dintre omul civilizat şi sălbatic, susţineţi omul civilizat. Susţineţi Israelul, faceţi jihadul să eşueze", afirmă afişele finanţate de organizaţia conservatoare AFDI (American Freedom Defense Initiative - Iniţiativa Americană pentru Apărarea Libertăţii).

Responsabila acestei asociaţii, Pamela Geller, care conduce un grup denumit "Stop islamizării Americii", a apărat folosirea cuvântului "sălbatic" în cadrul unei intervenţii la postul de televiziune CNN. Potrivit ei, jihadul, în sensul de război sfânt, îi ia drept ţintă pe cei nevinovaţi.

"Cred că orice război dus împotriva civililor nevinovaţi este o sălbăticie", a apreciat ea.

Geller a afirmat totuşi că această campanie nu are niciun caracter religios, deoarece nu foloseşte nici cuvântul "islam", nici "musulman".

ADFI a obţinut în justiţie câştig de cauză în faţa administraţiei metroului din New York pentru această campanie, în numele "libertăţii de exprimare".

"Nu voi renunţa la (libertatea mea) de exprimare doar pentru a nu-i ofensa pe sălbatici", a insistat ea.

Geller este considerată drept "figura cea mai vizibilă" a mişcării antimusulmane americane, potrivit organismului specializat în supravegherea grupurilor extremiste, Southern Poverty Law Center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO