ZF Transilvania

Brinel a organizat un eveniment dedicat securităţii datelor confidenţiale

Autor: Laurentiu Cotu

24.04.2012, 12:43 182

Furnizorul de soluţii informatice Brinel, controlat de Marcel Borodi, a organizat la Cluj-Napoca un eveniment în cadrul căruia au fost prezentate soluţiile Data Loss Prevention (DLP) şi Enterprise Vault de la Symantec, pentru protejarea datele confidenţiale şi reducerea riscului corporativ.

Conform unui studiu realizat de Symantec, partener Brinel, securitatea cibernetică a devenit foarte importantă pentru organizaţii, cea mai mare temere a acestora fiind atacurile IT, urmată de incidentele IT cauzate neintenţionat de angajaţi. Astfel, 41% dintre respondenţi apreciază că securitatea cibernetică este mult mai importantă decât în urmă cu un an, în timp ce numai 15% cred că importanţa este în scădere uşoară sau semnificativă.

În cadrul evenimentului ''Protejaţi-vă datele, cu Brinel şi Symantec" au fost prezentate soluţii de securitate ale organizaţiilor, ca urmare a creşterii accentuate a ameninţărilor informatice, precum şi a majorării numărului de reglementări impuse la nivel local şi internaţional. Totodată, au prezentate soluţii care permit stocarea şi administrarea informaţiilor companiilor.

"Deşi permanent sunt aduse îmbunătăţiri securităţii, organizaţiile se confruntă cu tactici noi ale atacatorilor, regândite, care ameninţă breşe de securitate IT de nişă şi tehnologii emergente, precum reţelele sociale şi dispozitivele mobile'', a declarat Daniela Ursu, product manager Brinel. Potrivit reprezentanţilor companiei clujene, o altă problemă a organizaţiilor este divulgarea neintenţionată, de către angajaţi, a informaţiilor confidenţiale.

''În mod evident, în mediul de afaceri este apreciată din ce în ce mai mult menţinerea în siguranţă a reţelelor şi informaţiilor care sunt de o importanţă vitală", a spus Daniela Ursu. La evenimentul organizat de Brinel la Cluj au participat IT manageri din instituţii şi companii din centrul ţării.

Net Brinel, cea mai importantă companie a grupului Brinel, şi-a început activitatea în anul 1994 la Cluj-Napoca şi produce şi implementează soluţii la cheie, prin integrarea de software, hardware şi comunicaţii.

Printre clienţii Brinel se numără companii din domeniul producţiei, distribuţiei şi serviciilor, precum Mol România, Farmec, ISDC, Emerson, Kronospan, Holzindustrie Schweighofer, Teraplast, EVW Holding, Edy Spedition, Autonet, Transilvania General Import Export, dar şi instituţii publice (Casa Judeţeană de Pensii Cluj) şi universităţi (Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu din Cluj, Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş). În ţară, compania are centre în Cluj-Napoca, Bucureşti, Oradea, Sibiu şi Braşov. Brinel are 160 de angajaţi şi este controlată de omul de afaceri Marcel Borodi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO