ZF Transilvania

Cornu de la Confort are undă verde pentru investiţia de 25 mil. euro de la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

07.03.2012, 12:32 273

Consiliul Judeţean Cluj a emis autorizaţia de construire a centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj, care cuprinde zonele de depozitare, de exploatare, zona administrativă, drumuri interne, împrejmuire, poartă de acces. Durata de execuţie a lucrărilor este de 14 luni.

Centrul de management integrat al deşeurilor se va construi pe o suprafaţă de teren de 64 de hectare, aflată în proprietatea comunei Feleacu, care a fost dată în administrarea forului judeţean pentru implementarea acestui proiect.

Licitaţia pentru acest proiect a fost câştigată de Georgică Cornu, omul de afaceri care controlează constructorul timişorean Confort, în asociere cu companiile Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service. Contractul în valoare de 107,5 mil. lei (25 mil. euro), fără TVA, presupune proiectarea şi execuţia centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj.

''Acest centru de management integrat al deşeurilor va deservi întreg judeţul Cluj, fiind staţia finală în care deşeurile colectate din staţiile de transfer, vor fi sortate, tratate mecano-biologic, rezidurile urmând să ajungă în celula de depozitare'', a declarat Alin Tişe preşedintele Consilului Judeţean Cluj.

Investiţia prevede realizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie a zonei tehnice aferente centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj compus din: staţia de tratare mecano-biologică a deşeurilor biodegradabile, staţia de sortare a deşeurilor reciclabile, infrastructura adiacentă (alimentare cu apă, energie electrică, reţea de incendiu).

Prin contract este prevăzută şi execuţia celulei nr. 1 de depozitare deşeuri, în suprafaţă de 7,76 ha, drumuri şi platforme, clădire administrativă, zonă de intervenţii utilaje, staţie de combustibil, reţele incintă, sistem captare gaz, lucrări de protecţie împotriva inundaţiilor, zona de recepţie deşeuri, monitorizare mediu. Proiectul este finanţat din fonduri europene.

Compania de construcţii Confort din Timişoara, care a câştigat contractul pentru proiectarea şi execuţia centrului de management integrat al deşeurilor din judeţul Cluj, a realizat în 2010 afaceri totale de 159 mil. euro. Pentru licitaţia de la Cluj au depus oferte asocierea dintre Copisa Constructora Pirenaica, Marcor Ebro şi Unio, consorţiul Strabag şi ACI Cluj, compania Mesogeos Grecia Sucursala România, asocierea Hidroconstrucţia, Iridex Group Construcţii şi Argif Proiect, respectiv asocierea dintre Confort, Atzwanger SpA, Ladurner Impianti şi Vel Service.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO