ZF Transilvania

Crestere de 10% pentru Libertatea Cluj

15.02.2006, 20:13 14

Producatorul de mobilier Libertatea SA Cluj si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane de euro (25 de milioane de lei), valoare reprezentand o crestere de 10% fata de 2005. "Piata in domeniu este dificila, in special sub aspectul concurential, iar apropierea de momentul UE 2007 incepe sa faca o triere extrem de dura in piata producatorilor. In cazul nostru, orientarea spre piata interna se impune ca o necesitate", a declarat Florin Tomuta, managerul general al firmei.

Compania a anuntat inca de anul trecut, ca strategie pentru urmatoarea perioada, reorientarea productiei spre piata interna, zonele vizate fiind cele in care exista investitii importante in constructii. "Intentionam ca anul acesta sa investim aproximativ 75.000 de euro in dezvoltarea unei retele de vanzari pe piata clujeana, iar daca reactiile din piata vor fi multumitoare, vom extinde aria de vanzari si in alte regiuni ale tarii", a mai spus Tomuta. In acest moment, productia realizata de companie este destinata in proportie de aproape 95% pietei externe principalele destinatii fiind Europa de Vest), Canada si fostul spatiu sovietic.

Planurile de investitii ale companiei pentru acest an mai sunt orientate si spre modernizarea fabricii Silvania Forest din Satu-Mare - prducatoare de cherestea - la care a achizitionat pachetul majoritar de actiuni in octombrie 2004 pentru asigurarea necesarului de materie prima.

Libertatea a fost privatizata in 1994 prin metoda MEBO, avand capital privat integral romanesc. In prezent, actionar majoritar este Asociatia PAS Libertatea (cca 400 de asociati), celalalt actionar fiind SIF Banat-Crisana. Compania lucreaza in prezent cu un numar de aproximativ 600 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO