ZF Transilvania

Investiţie de 25,5 mil. lei pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din Negreşti-Oaş, Satu Mare

Investiţie de 25,5 mil. lei pentru reabilitarea...

Autor: Laurentiu Cotu

19.03.2014, 18:02 171

OMS România, subsidiara locală a companiei OMS-Hungaria Kft., a câştigat un contract în valoare de 25,5 mil. lei (peste 5,6 mil. euro) pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare din localitatea Negreşti-Oaş, judeţul Satu Mare. Contractul privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare a fost semnat astăzi între primăria Negreşti-Oaş, Apaserv şi compania OMS România, care se va ocupa de lucrările de construcţie, conform unui comunicat al primăriei Negreşti-Oaş.

‘’Proiectul reprezintă cea mai importantă investiţie derulată în ultimii 25 de ani în Negreşti-Oaş. Deja căutăm surse de finanţare pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare pentru străzile care nu sunt cuprinse în acest contract”, a declarat Aurelia Fedorca, primarul oraşului Negreşti-Oaş.

În paralel cu această investiţie sunt reabilitate şi extinse staţiile de epurare a apelor uzate şi de tratare a apei din localitate, investiţii în valoare totală de 36 mil. lei (8 mil. euro), conform reprezentanţiilor primăriei Negreşti-Oaş. Oraşul Negreşti-Oaş beneficiază de finanţare europeană în cadrul proiectului ‘’Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare”, cofinanţat de Uniunea Europeană şi derulat de compania Apaserv Satu Mare.

Lucrările cuprinse în contractul câştigat de compania OMS România prevăd extinderea reţelelor de alimentare cu apă cu 20,4 km, reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă pe aproximativ 4 km, extinderea reţelelor de canalizare cu aproximativ 20 km şi reabilitarea reţelelor de canalizare pe 1,5 km.

Compania OMS România a fost înfiinţată în anul 2005, cu capital social mixt român şi maghiar, ca subsidiară a firmei OMS-Hungaria Kft. Compania are ca asociaţi pe Bojte Csaba, Cosa Călin Florin, respectiv compania OMS-Hungaria Kft. În 2012, OMS România a realizat o cifră de afaceri de 18 mil. lei (peste 4 mil. euro), un profit net de peste 1,1 mil. lei (250.000 de euro), cu un număr mediu de 40 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

OMS România este specializată în lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. Compania are în portofoliu lucrări la staţiile de epurare din Negreşti-Oaş, Corund (Harghita), Sălsig (Maramureş), Sâncraiu (Cluj), dar şi alte lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. 
 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO