ZF Transilvania

Primăria Timişoara investeşte peste 14 mil. lei în reabilitarea cinematografului Studio, situat în zona centrală a oraşului

Primăria Timişoara investeşte peste 14 mil. lei în...

Autor: Laurentiu Cotu

20.05.2024, 17:01 122

Primăria Timişoara va finaliza în perioada următoare o investiţie de 14,2 mil. lei (aproximativ 2,9 mil. euro), TVA inclus, în reabilitarea cinematografului Studio, situat în zona centrală a municipiului. Cinema Studio este cel de-al treilea cinematograf reabilitat de primăria municipiului Timişoara, după Cinema Victoria, redeschis în septembrie 2022 şi Cinema Timiş, cel mai mare dintre cinematografele de tradiţie ale oraşului, redeschis în octombrie anul trecut. 

’’100.000 de pasionaţi de film şi evenimente de bună calitate au trecut deja pragul cinematografelor Timiş şi Victoria, de când le-am redeschis. Este o comunitate pe care continuăm să o dezvoltăm prin deschiderea de noi spaţii pentru film şi evenimente. Cinema Studio este cel de-al treilea cinema complet modernizat pe care îl redeschidem în ultimii doi ani”, a spus Dominic Fritz, primarul muncipiului Timişoara, într-un comunicat de presă.

Lucrările de reabilitare a Cinema Studio se vor încheia la începutul acestei veri, urmând ca din toamnă să îşi deschidă porţile cu un program constant. Construit în zona centrală a oraşului, în perioada interbelică, în anul 1938, în stil Art Deco, Cinematograful Studio şi-a încetat activitatea în anul 2000. După modernizare, cinematograful îşi va păstra faţada istorică şi va dispune de 2 săli, una cu 190 locuri  şi cea de-a doua cu 64 de locuri. De asemenea, există un spaţiu cu o capacitate 80 locuri pe acoperiş.      

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels