ZF Transilvania

Proiect european de 690.000 de lei pentru modernizarea unei case de copii din Târgu Mureş

Proiect european de 690.000 de lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

20.02.2013, 20:00 330

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunţat lansarea unui proiect european în valoare totală de circa 690.000 de lei (150.000 de euro), ce vizează modernizarea unei case de copii din Târgu Mureş. 

Proiectul ’’Modernizare şi mansardare clădire casă de copii” depus de fundaţia Kiwi are ca scop creşterea gradului de confort al copiilor din ‘’Casa Bucuriei’’, aflată în municipiul Târgu Mureş. Contractul de finanţare a fost semnat deja, fondurile fiind alocate din bugetul Programului Operaţional Regional, Domeniul 3.2, destinat reabilitării şi modernizării infrastructurii sociale, derulat în regiunea Centru de către ADR Centru.

Modernizarea casei de copii din oraşul Târgu Mureş va fi realizată prin lucrări de îmbunătăţire a spaţiilor disponibile, precum şi lucrări de reabilitare termică şi estetică a clădirii. În prezent sunt asigurate servicii de cazare şi masă pentru un număr de 7 copii abandonaţi, urmând ca odată cu finalizarea proiectului capacitatea centrului să crească la 10 copii.

‘’Avem în regiunea Centru peste 21 de centre sociale finanţate prin fondurile Regio. Peste 40 de milioane de lei au fost investite în centre sociale pentru persoane cu dizabilităţi, centre pentru persoane în vârstă, de recuperare neuro-psihiatrică, centre pentru tineret, creşe şi case de copii”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.
 

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO