ZF Transilvania

Proiect european de peste 12 mil. euro pentru reabilitarea energetică a sălii polivalente din Capitală

Proiect european de peste 12 mil. euro pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

26.01.2023, 17:15 172

Complexul Sportiv Naţional ’’Sala Polivalentă’’ din Bucureşti a accesat un proiect european de peste 50  mil. lei (12 mil. euro), TVA inclus, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru renovarea energetică.  Cererea de finanţare depusă de Ministerul Sportului şi Complexul Sportiv Naţional ’’Sala Polivalentă’’ din Bucureşti a fost depusă în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.2/1, Runda 2 aferent Componentei C5 - Valul renovării, Operaţiunea B2 - Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Conform raportului de audit energetic, intervenţiile propuse pentru clădire conduc la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puţin 50% şi la o reducere a consumului de energie primară şi a emisiilor de CO2 de peste 60%. Necesitatea investiţiei are la bază faptul că sala polivalentă, proiectată special ca sală de sport pentru competiţii (cu tribune pentru spectatori), a fost ridicată în 1974. Se utilizează în prezent atât pentru evenimente sportive, cât şi pentru evenimente culturale, având capacitatea nominală de peste 5.000 de locuri în tribune, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Tineretului şi Sportului.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO