ZF Transilvania

Sibiu: Investiţie de 4,8 mil. euro pentru construcţia unei autobaze de transport public

Sibiu: Investiţie de 4,8 mil. euro pentru construcţia...

Autor: Laurentiu Cotu

23.01.2014, 17:20 205

Compania de trasport public Tursib din Sibiu, aflată în subordinea consiliului local Sibiu, va demara în acest an un proiect de investiţii în valoare de 4,8 mil. euro pentru construirea unei noi autobaze.  Până în prezent compania de transport public a elaborat documentaţia de execuţie a proiectului şi a efectuat demersurile pentru contractarea unui credit în valoare de 4,8 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), contract care se va semna în perioada următoare.

Noua autobază Tursib va fi amenajată pe un teren cu o suprafaţă de aproximativ 33.000 de metri pătraţi şi va include un bussport, o staţie de alimentare cu carburant, o spălătorie, o staţie pentru inspecţii periodice, ateliere şi o clădire administrativă. Totodată, programul de investiţii al Tursib pentru acest an include continuarea proiectului de echipare a întregii flote de autobuze cu sisteme de afişare electronică a traseelor, urmând să fie achiziţionate afişaje electronice pentru nouă autobuze.
De asemenea, încă 45 de autobuze vor fi dotate cu validatoare electronice de bilete, 55 de mijloace de transport fiind deja echipate cu acest sistem de afişaj. Pentru creşterea capacităţii de transport, compania a inclus pe lista de investiţii şi achiziţia a patru noi autobuze cu o capacitate de 170 de locuri fiecare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO