ZF Transilvania

Tehnodomus Arad construieşte un pasaj rutier la Oradea cu 19,4 mil. lei

Tehnodomus Arad construieşte un pasaj rutier la Oradea cu 19,4 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

24.09.2014, 16:50 1155

Primăria Oradea a semnat un contract de execuţie pentru pasajul suprateran de pe şoseaua de centură, în valoare de 19,4 mil. lei (aproximativ 4,4 mil. euro), plus TVA, cu firma Tehnodomus din Arad, deţinută de Sorin Virgil Henţ şi Gheorghe Maxinan. Lucrările urmează să înceapă în luna octombrie, iar termenul de execuţie, prevăzut iniţial la 20 de luni, a fost negociat cu constructorul astfel ca lucrările să nu depăşească data de 15 decembrie 2015.

Pasajul peste DN 79, care va fi construit pe şoseaua de centură, se realizează în cadrul proiectului "Amenajare intersecţie prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea şi drumul naţional DN 79 Arad-Oradea", în cadrul Programului Operaţional Regional (2007-2013). Finanţarea investiţiei se face prin accesarea fondurilor structurale, care reprezintă 81% din totalul costurilor eligibile ale proiectului, contribuţia municipiului Oradea fiind de 19% din costurile eligibile. Alături de pasajul peste DN 76, pasajul suprateran peste DN 79 va contribui la fluidizarea traficului, la mărirea siguranţei circulaţiei, dar şi la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu, potrivit reprezentanţilor primăriei Oradea.

Compania Tehnodomus, care se va ocupa de construcţia pasajului, are ca obiect de activitate execuţia lucrărilor de construcţii hidrotehnice, construcţii civile şi industriale, construcţii edilitare, drumuri, instalaţii sanitare, electrice, instalaţii de încălzire şi centrale termice, izolaţii termice, restaurare şi consolidare clădiri vechi şi monumente de arhitectură.

Compania, deţinută de Sorin Virgil Henţ şi Gheorghe Maxinan, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 82 mil. lei (18,5 mil. euro), un profit net de peste 2 mil. lei (470.000 de euro), cu un număr mediu de 177 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice.

AFACERI DE LA ZERO