ZF Transilvania

Transilvania a revenit in forta la Bursa

24.09.2004, 00:00 14

Revenirea la tranzactionare a actiunilor Bancii Transilvania a impulsionat ieri piata in ceea ce priveste nivelul tranzactiilor realizate pe Bursa. Valoarea totala a tranzactiilor de la Bursa a depasit ieri 160 miliarde de lei, mai mult de un sfert din aceasta suma reprezentand-o transferurile cu actiunile bancii.
Analistii spun ca este posibil ca unii investitori sa fi incercat ieri sa speculeze pe actiunile Bancii Transilvania. "A fost o variatie mare a pretului, asa ca nu este exclus ca unii investitori sa fi incercat sa speculeze pe aceste actiuni, cumparand la inceput la un pret mai redus si vanzand ulterior pe parcursul sedintei la un pret mai ridicat" a comentat Nicolae Pascu, analist in acdrul societatii de brokeraj SSIF Broker. Actiunile bancii au deschis sedinta la pretul de 7.050 lei/actiune, ultimul pret inainte de oprirea de la tranzactionare fiind 7.250 lei/actiune. Inca de la deschidere a fost un ordin mare de vanzare pentru aproximativ 2,3 milioane actiuni, pretul urcand ulterior in primul sfert de ora de tranzactionare pana la nivelul maxim al sedintei de 7.250 lei/actiune. Ultima tranzactie s-a perfectat la pretul de 7.100 lei/actiune, in scadere cu 2,1% fata de cotatia precedenta. "Cred ca au fost si investitori mai importanti care au intrat in cursul sedintei pe actiunile bancii" a precizat Gabriel Rotaru, director de tranzactionare la societatea de brokeraj Intercapital Invest. " In conditiile in care pretul unei actiuni a bancii Transilvania este ridicat (ca valoare - n.red), este mult mai usor sa se produca variatii mai mari de pret, astfel de actiuni fiind mai accesibile de " jucat" pe ele investitorilor cu bani decat "publicului". In perioada urmatoare, intr-o luna, o luna jumatate, ma astept la o crestere a pretului peste maximul istoric de 7.700 lei/actiune stabilit in acest an, fiind posibil ca acest pret sa se duca si spre 8-9000 de lei" a adaugat Rotaru. Actiunile bancii au facut obiectul si unei tranzactii speciale prin care s-a transferat un pachet de 500.000 actiuni la pretul de 7.200 lei/actiune. Valoarea tranzactiei speciale a fost de 3,6 miliarde de lei.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO