Ziarul de Duminică

Anthony Hopkins se luptă cu Diavolul

Anthony Hopkins se luptă cu Diavolul

Autor: Ziarul de Duminica

10.03.2011, 23:11 98

Japonia văzută de un japonez care s-a format înRomânia

Duminică, 13 martie2011, de la ora11.00,la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti,Excelenţa-Sa Kanji Tsushima(foto)susţine conferinţa cu tema Japonia văzută de un japonez care s-a format înRomânia

Fost Ambasador al Japoniei laBucureşti, Kanji Tsushima a activat înMinisterul nipon al Afacerilor Externe timp de 43 de ani, dintrecare 23 i-a petrecut în cadrul misiunii diplomatice dinRomânia.

Bun vorbitor de limbă română,Kanji Tsushima va dezvălui cum vede un japonez România, dar şi cumîşi vede propria ţară un diplomat care şi-a petrecut cea mai mareparte a vieţii în străinătate.

Kanji Tsushima s-a născut în 1943 laKyoto, Japonia. În 1962 devine student al Facultăţii de Managementdin cadrul Universităţii Doshisha din Kyoto.

În 1965 obţine licenţa în diplomaţie şieste angajat la Ministerul Afacerilor Externe. În luna septembrie aaceluiaşi an este trimis să înveţe limba română la Bucureşti, pecare o studiază, timp de un an, la Catedra de limbă română pentrustudenţi străini, apoi doi ani la Facultate de istorie aUniversităţii Bucureşti. În iunie 1968 îşi încheie primul stagiudiplomatic în România.

  • 1968-1973: DeskOfficer pentru ţările Europei de Sud Est, inclusiv România, încadrul Secţiei pentru Europa de Est a MAE Japonia.
  • 1973-1978: Al doilea stagiudiplomatic în România, perioadă în care este martor al cutremuruluidin 1977.
  • 1978: Director adjunct alSecţiei pentru Europa de Est, de la Tokyo. În 1979 îl însoţeşte pePrinţul Moştenitor (actualul Împărat) cu ocazia vizitei acestuia înRomânia.
  • 1981-1984: Consul laConsulatul Japoniei de la New York
  • 1984-1988: Secretar cuprobleme politice şi culturale al Ambasadei Japoniei dinUngaria.
  • 1988: Al treilea stagiudiplomatic din cadrul Ambasadei Japoniei la Bucureşti. Revoluţiadin decembrie 1989 îl surprinde la post.
  • 1994: Şeful Secţiei deSecuritate pentru ambasadele japoneze din întreagalume.
  • 1997: Secretarul General alCentrului pentru Presă Străină de la Tokyo
  • 2001: Consulul General alJaponiei de la Porto Alegre, Brazilia.
  • 2003: Ambasador al Japonieiîn Mozambic
  • 2006: Ambasador al Japonieila Bucureşti (a patra misiune diplomatică în România)
  • 2008: Se retrage dinMAE.

În prezent, membru al ComitetuluiInternaţional al Federaţiei de Kendo din Japonia şi director alAsociaţiei japonezo-române de Muzică clasică.



Iadul se dezlănţuieeste lider al box office-ului din România

Primulfilm de actiune realizat integral in 3D cu Nicolas Cage si AmberHeard in rolurile principale, Drive Angry 3D: Iadul sedezlantuie, adevenit liderul box office-ului romanesc, inregistrand cel mai marenumar de admisii realizat de o productie cinematografica inweekendul de lansare in saptamana 21 - 27 februarie.

Vizionat de 14.561 spectatori, Drive Angry 3D: Iadul se dezlantuie a depasit premierelecinematografice concomitente, fiind urmat de BlackSwan/ Lebada neagra care a realizat 10.575 deadmisii. Pe locul al treilea se situeazafilmul True Grit/ Adevaratul curaj care a atras incinematografe 5.288 de spectatori, iar pe a patra pozitie London Boulevard cu 4.794 de spectatori.

Inspirat de filmele anilor '70, Drive Angry 3D: Iadul se dezlantuie aduce in primplan povestea originala a luiMilton (Nicolas Cage), unproscris care evadeaza la propriu din Iad, pentru a extermina sectasatanista care i-a ucis fiica si i-a rapit nepoata. El isi unestefortele cu Piper (Amber Heard) o chelnerita focoasa care, asemenealui, este in cautarea mantuirii. Impreuna, cei doi incearca sa deade urma conducatorului demonic al sectei (Billy Burke) si inacelasi timp sa supravietuiasca atacurilor unui asasin misterios(William Fichtner) trimis de Diavol să il aduca pe Milton din nouin Iad. Pornind intr-o cursa agonizanta impotriva timpului,barbatul are la dispozitie trei zile pentru a razbuna moarteafiicei sale si a opri secta din a-si duce la capat planurileodioase.


Opriţi NEbunul!

LaCentrul Cultural Francez din Timisoara a fost vernisată expoziţiade caricatură Au Fou!/ Opriţi NEbunul! a lui JaćekWozniak.

Jaćek Wozniak, unul dintrecaricaturistii cei mai apreciaţi în Franţa la ora actuală, s-anăscut în Polonia. Elev la Arte Frumoase, a lucrat într-o trupă deteatru,într-un grup de jazz, s-a refugiat în Franţa, si după maimulte job-uri dintre celemai diverse, Wozniak a fostpublicat mai întâi în revista Le Canardenchaîné, iarapoi a ilustrat publicaţiiprecumLe Monde, Le NouvelObservateur, Der FrausauCourrierinternational, cărţi,web-site-uri...

Complexul artist este si un pictorremarcabil, nudurile sale feminine distingându-se în modparticular.

La Timisoara Wozniak expunelucrări alb-negru si color, despre ecologie sipoluare, muncă sisomaj, imigraţie, revolte si desene care au apărut înrevistaLeCanardenchaîné, pe web-site-urile scorbut.eu, terraeco,net, în cărţi, plusdeseneinedite...

Expoziţiapoate fi vizitată la CCF în perioada 3 - 21 martie.






O lună de română la Braşov

În perioada 5-30 iulie, laBraşov, vor avea loc Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţieromânească organizate de Institutul CulturalRomân.

Ajunse la cea de-a XVII-a ediţie,cursurile intensive de limba română şi cele de cultură şicivilizaţie românească (pe teme de istorie, literatură,cinematografie, politică şi jurnalism) sunt completate de atelierede creaţie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism şipublicitate, gastronomie, meşteşuguri - artădecorativă, modelaj în lut), proiecţii de filme şi programe dedocumentare culturală. O "seară internaţională" le va oferiparticipanţilor prilejul să-şi prezinte ţările de provenienţă,ilustrând specificul fiecăreia prin obiceiuri, băuturi, mâncăruritradiţionale, ş.a.

La terminarea cursurilor, participanţiisusţin un test în urma căruia pot obţine un certificat decompetenţă lingvistică oferit de Facultatea de Litere aUniversităţii Transilvania din Braşov şi un certificat de evaluarea nivelului de cunoaştere a limbii române, eliberat de InstitutulCultural Român.

ICRoferă două burse integrale şi altepatru burse care acoperă 50% din taxa de participare.Bursele sunt destinate studenţilor catedrelor de romanistică dinstrăinătate şi celor care folosesc limba română în activităţile dedocumentare, traducere sau redactare a unor lucrări ştiinţificedespre cultura şi civilizaţia românească. BritishCouncil Romania, ca partener al Institutului Cultural Românîn cadrul acestui program, oferă două granturi acâte 1.000 de euro.

Programul este organizat înparteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvaniadin Braşov, Muzeul "Casa Mureşenilor" şi Grupul de IniţiativăLocală "Corona".

Data limită pentru înscriere este30 mai 2011.

Detalii şiformulare de înscriere: www.icr.ro/cursuri_brasov




PremiileSenatului şi Nominalizările pentru Premiile Galei UNITER2011

Ediţia a XIX-a a Galei Premiilor UNITER vaavea loc luni, 18 aprilie 2011, şi va fi transmisă în direct pe TVR1.

Conform statutului Uniunii Teatrale dinRomânia, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITERpremiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şipremiile speciale.

Pe baza propunerilor primite din parteateatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, Senatul aacordat următoarele premii:


Premiul de excelenţă: TamaraBuciuceanu

Premiul pentru întreaga activitate:

  • Actor: IlieGheorghe
  • Actriţă:Coca Bloos
  • Regizor:Tudor Mărăscu
  • Scenografie:Gabriela Nazarie
  • Critică şiistorie teatrală: Ion Cazaban

Premiuspecial pentru muzică de teatru: GabrielBassarabescu

Premiulspecial pentru teatru de păpuşi: Aneta Forna Christu

Premiul special pentrucoregrafie: Andras Lorant

Premii speciale pentruproiecte inedite şi realizări remarcabile:

Teatru3(Teatru La Cub), Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri"IaşişiMuzeul Teatruluide Păpuşi şi Animaţie din România, Asociaţia Culturală GAG,Craiova


Pentruediţia a XIX-a a Galei Premiilor UNITER, juriul a fost compus dincriticii de teatru: Andreea Dumitru, Doina Modola şi LudmilaPatlanjoglu.

Nominalizările pentru această ediţie a GaleiPremiilor UNITER sunt următoarele:


Debut

Vlad Cristachepentru regia spectacoluluiPeer Gynt de la Teatrul Maria Filotti,Brăila

AlexandruMâzgăreanupentruregia spectacolului Funcţionarii de la TeatrulMetropolis, Bucureşti

Conrad MihaiMericofferpentrurolul Trofimov din spectacolul Livadade vişini la Teatrul Naţional Bucureşti

Cel mai bun spectacol deteatru TV

Întoarcerea lamatcăde GeorgeAstaloş, regia Ion Gostin

O întâmplare cuhazde CarloGoldoni, regia Constantin Dicu

Unde-irevolveruldeGörgeyGábor, regia Mircea Cornişteanu

Cel mai bun spectacol deteatru radiofonic

Aniversareade Harold Pinter în regialui Alexandru Dabija, producţie a SRR

D'alecarnavaluluideI.L. Caragiale în regia lui Gavriil Pinte, producţie aSRR

Maldoror - biografiasentimentală a unui criminal în serie, scenariul şi regia Ilinca Stihi, producţiea SRR

Cea mai bunăscenografie

CarmencitaBrojboiupentruscenografia spectacolului Leonce şi Lena la TeatrulMaghiar de Stat Cluj-Napoca

DragoşBuhagiarpentruscenografia spectacolului Shaking Shakespeare laTeatrul German de Stat, Timişoara

Adriana Grandpentru scenografiaspectacolui Iunie la Teatrul Naţional TârguMureş

Cel mai bun actor în rolsecundar

Dragoş Hulubapentru rolul Căpitanul de pompieri din spectacolul CântăreaţaCheală la Teatrul de Comedie Bucureşti

Andi Vasluianupentru rolul Semion Medvedenko din spectacolul Pescăruşulla Teatrul "Toma Caragiu" Ploieşti

Gábor Violapentru rolul Valerio dinspectacolul Leonce şi Lena la Teatrul Maghiar deStat Cluj-Napoca

Cea mai bună actriţă înrol secundar

Ana Cionteapentru rolul Mama tânăruluidinspectacolul Avalanşa la Teatrul NaţionalBucuresti.

ClaudiaIeremiapentrurolul Mariettadin spectacolul În vizită la Teatrul Naţional"Mihai Eminescu", Timişoara

Virginia IttaMarcupentrurolul Jongleurul violonistdinspectacolul Puterea obişnuinţei la Teatrul "SicăAlexandrescu", Braşov

Cel mai bun actor în rolprincipal

Zsolt Bogdánpentru rolul Bergman din spectacolul Strigăte şişoapte la Teatrul Maghiar de Stat Cluj-Napoca

Marius Manolepentru rolul Lopahin Ermolai Alexeevici din spectacolul Livada de vişini la Teatrul NaţionalBucureşti

HoraţiuMălăelepentrurolul Francois din spectacolul Dineu cu proşti la Teatrul NaţionalBucureşti

Cea mai bună actriţă înrol principal

PetronelaGrigorescupentrurolul Veta din spectacolulO noapte furtunoasă la TeatrulNaţional "Vasile Alecsandri", Iaşi

MaiaMorgensternpentru rolul Ranevskaia, LiubovAndreevna din spectacolul Livadade vişini la Teatrul Naţional Bucureşti

Ofelia Popiipentru rolurile dinspectacolul Felii la TeatrulNaţional "Radu Stanca", Sibiu

Cea mai bunăregie

LazsloBocsardipentruregia spectacoluluiNeguţătoruldin Veneţia la Teatrul Maghiar "Tamasi Aron" din SfântuGheorghe

AlexandruDabijapentruregia spectacolului O noapte furtunoasă la TeatrulNaţional Iaşi

Andrei Şerbanpentru regia spectacoluluiStrigăte şi şoapte la Teatrul Maghiar deStat Cluj-Napoca

Cel mai bunspectacol

Leonce şi Lenala Teatrul Maghiar de StatCluj-Napoca

Livada devişinila TeatrulNaţional Bucureşti

Strigăte şişoaptela TeatrulMaghiar de Stat Cluj-Napoca

Premiul pentru critică deteatru(decis deBiroul de conducere al Secţiei Române a AICT): AndreeaDumitru

Senatul UNITER a decis ca în cadrul ediţieidin acest an a Galei Premiilor UNITER să fie acordate şi diplome derecunoştinţă reprezentanţilor personalului de scenă cu o activitatede peste 30 de ani în instituţiile teatrale de careaparţin.

OneWorld Romania

Anul acesta, Festivalul de Film Documentar dedicatDrepturilor Omului One World Romania (Bucureşti,16-21 martie) aduce, în premieră pentru publicul românesc 33 deproducţii din toată lumea (foto 4). Multedintre ele au fost premiate in 2010 la unele din cele mai renumitefestivaluri de film din lume: Sundance Film Festival (SUA),Silverdocs Film Festival (SUA), CPH DOX (Danemarca), Doc LisboaFilm Festival (Portugalia), International Film Festival Boston(SUA) sau One World International (Republica Cehă).

La cea de-a 4-a editie, One World Romaniaaduce documentarul care a obtinut premiul pentru Cea mai bunaImagine intr-un Documentar la Sundance 2010 - TheOath (Juramantul), castigatorulPremiului Orizzonti pentru Cel mai bun Film la Festivalul de laVenetia - El Sicario- Room 164, productia care a obtinut titlul de Celmai bun documentar la Festivalul din Milwaukee - MyPerestroika (Perestroika mea), celcare a castigat Marele premiu al juriului la FestivalulInternational One World Praga - Enemies ofthe People (Dusmanii poporului) simulte altele.

Doamna Elena Cuza seîntoarce la Cotroceni

Seriaevenimentelor culturale la Muzeul Naţional Cotroceni s-a deschis înacest an cu vernisajul expoziţiei "Elena Cuza, primadoamnă a României", care a avut loc marţi, 8 martie, orele18.00 (foto 5).

Publicul poate admira obiecte personale careau aparţinut primei doamne a României: brăţara de aur şi sigiliulcu iniţialele H.C., mantia, copia unei rochii purtate după moarteadomnitorului Al. I. Cuza, casete de înfrumuseţare şi lucru de mână,trusa de scris, trusa de voiaj, evantaiul din baga cu monogramaE.C. şi coroana domnească, batiste, şaluri, portretul doamnei ElenaCuza, pictat de Theodor Aman în 1863 pentru a fi donat "AziluluiElena Doamna", portretul domnitorului Al. I. Cuza, 1864etc.

Sunt expuse servicii de masă din porţelan deSèvres care au aparţinut familiei Cuza, farfurii, fructiere, paharedin cristal de Baccarat, tăvi argintate cu monogramă, furculiţe,linguri, cuţite cu stema Principatelor Unite, bomboniera dincristal de Boemia cu devizele "Toţi în unu" şi "Cu puteri unite",serviciul pentru ceai şi cafea din argint, feţe de masă, servete şiştergare cu monograma domnitorului şi a doamnei Elena Cuzaetc.

Doamna Elena Cuza a desfăşurat şi o amplăoperă de binefacere, fondând în 1862 "Azilul Elena Doamna" de laCotroceni pentru fetele orfane, fapt ilustrat în expoziţie prinexpunerea medaliei "Aziul Elena Doamna, 1862" din bronz patinat şiaurit, medalia jubiliară "50 de ani de existenţă a Azilului ElenaDoamna, md. 1912" din bronz, iconiţe brodate de elevele Aziluluietc.

Expoziţia este completată cu scrisori,fotografii, litografii, stampe, albume de fotografii precum celdedicat de Carol Pop de Szathmary doamnei Elena Cuza, cărţietc.

Recompunerea atmosferei fascinante asecolului al XIX-lea la Palatul Cotroceni, unde, nu pentru multtimp, a locuit doamna Elena Cuza, este realizată prin amenajareaunui nou spaţiu de expunere, aflat, aşa cum o confirmă descrierileşi documentele vremii, în apropierea fostului apartament alacesteia.

Vernisajul a fost urmat de un concertsusţinut de Patricia Seymour - soprană şi Adina Cocargeanu -pian.

Expoziţia este deschisă publicului în perioada 8 martie - 31mai 2011, şi poate fi vizitată de marţi până duminică între orele9.30 - 17.30.
Expoziţia beneficiază şi de un catalog, care poate fiachiziţionat de la magazinul de prezentare al muzeului, deschisîntre orele 9.30 - 17.30.



O vineri de neuitat cu I Like Trains


Vineri, 11martie, ora 21.00, în Club Control din Capitală are loc concertultrupei post-rock britanice I Like Trains, aflată în turneu depromovare a noului album "He Who Saw the Deep". Deschiderea o vaface formaţia bucureşteană Traum.

I LikeTrains a luat naştere în 2004 în Leeds, Marea Britanie, îmbinândinteresul pentru istorie cu pasiunea pentru post-rock-ul intunecat.Albumul de debut, "Elegies to Lessons Learnt" (Beggars Banquet,2007) a stârnit interesul criticilor, fiind descris de NME drept"genial, unic, ironic, in opozitie cu tendintele pop actuale".Uncut Magazine ii numeste pe membrii trupei "indrazneti siimpresionanti", in timp ce The Guardian sustine ca muzica I LikeTrains "trebuie nu ascultata ci mai degraba vizitata ca un muzeusau un monument dedicat eroilor".

Lasfarsitul anului trecut, cei de la I Like Trains au lansat noulalbum, "He Who Saw the Deep", ce poarta aceeasi amprenta darkatmospheric post-rock caracteristica trupei. Primul single, "AFather's Son", este acompaniat de un videoclip spectaculos filmatin North Yorkshire.

Formată in2006, Traum (loft rock, Bucuresti) este alcatuita in prezent dinMihai Andrei (voce, bas), Alexandru "Gigi" Catrina (chitara, voce)si Eduard "Dedi" Grigoroiu (tobe, voce). Numele trupei provine dinlimba germana si inseamna vis. Dupa primul EP, "The Debut AfterThey Disbanded", Traum isi sisteaza activitatea, in favoarea altorproiecte. Anul 2010 aduce insa schimbari majore, formatia pregatindun comeback concertistic si un nou EP: "I Once Knew A Man Who Ate ATornado".


AnthonyHopkins dezvăluie secretele exorcismului în"Ritualul"

Dupăcutremurătorul rol din "Tăcerea Mieilor", Anthony Hopkins seîntoarce la genul horror în "Ritualul" , o poveste despre puterearăului. Filmul are premiera pe marile ecrane din 11 martie încinematografele Hollywood Multiplex (Bucuresti si Oradea),Movieplex, The Light Cinema, Odeon Cineplex (Cluj) si in reteauaCinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Baia Mare,Timisoara, Bacau).

Având labază cartea scrisă de Mat Baglio, "The Rite: The Making of a ModernExorcist", "Ritualul" este un film terifiantdespre felul cum Diavolul reuşeşte să îşi găseasca adepţi chiar siîn cel mai sfânt loc de lume.

Student lateologie, Michael Kovak (Colin O'Donoghue)este trimis la Vatican pentru a studia exorcismul. La un momentdat, el îl întâlneşte pe Parintele Lucas (Anthony Hopkins), unpreot faimos pentru miile de exorcizări pe care le-a făcut de-alungul timpului. Ajuns faţă în faţă cu un caz de ,,posedare" atâtde violent încât şi Parintele Lucas pare să fie depăşit, Michaelîncepe să vadă că dincolo de explicabil există fenomene pe carenimeni nu le poate controla şi înţelege. Răul i se dezvăluietânărului în cea mai pură formă, cu o agresivitate de nedescris, şiîl aduce în punctul în care un singur lucru îl mai poatesalva.

"Ritualul este bazat in totalitate pe fapte reale. Eu nustiam nimic despre aceste lucruri terifiante, pana in momentul incare am citit scenariul si am aflat ca insusi Papa Benedict alXVI-lea a chemat la Vatican cat mai multi oameni dispusi sastudieze si sa practice exorcismul. Am fost uimit si m-amdocumentat mult pentru a putea reda cat mai bine personajulParintelui Lucas", mărturiseşte Anthony Hopkins.

"Ritualul", o productie Warner Bros. Pictures, este distribuit inRomania de MediaPro Distribution.


"Muzica la Palatele Brâncoveneşti" - ediţia aIII-a

Din luna martie Palatul Mogoşoaia, găzduieşte cea de-a III a ediţiea Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", proiect distins cuPremiul Uniunii Criticilor Muzicali la Gala Premiilor ForumuluiMuzical Român.
După succesele anilor precedenţi, în care Sala scoarţelor dinPalatul Mogoşoaia a fost arhiplină, anul acesta Centrul CulturalPalatele Brâncoveneşti colaborând cu Institutul Polonez, CentulCultural al Republicii Ungaria şi cu Institutul Cultural Românpropune iubitorilor artei sunetelor 12 recitaluri care se vordesfăşura în perioada 13 martie - 16 octombrie.

În anul 2011 stagiunea are mai multecoordonate: promovarea muzicii lui Franz Liszt (200 de ani de lanaştere), a lui George Enescu (130 de ani de la naştere), a luiBela Bartok (130 de ani de la naştere), a lui Ignacy Jan Paderewski(70 de ani de la moarte), a lui Mihail Jora (120 de ani de lanaştere), promovarea muzicii vechi româneşti, iniţierea uneiintegrale a Trio-urilor cu pian de Ludwig van Beethoven şipromovarea laureaţilor Concursului "Drumul spre celebritate".
În anul 2011 Stagiunea "Muzica la Palatele Brâncoveneşti" îşidezvoltă anvergură internaţională, artişti importanţi precum:pianiştii Istvan Kassai şi Michal Szymanowski, vor încânta publiculPalatului de la Mogoşoaia. Şi alte nume importante ale arteiinterpretative şi-au anunţat participarea - Cvartetul "Arcadia",Ansamblul Musica Viva, soprana Sorina Munteanu, pianiştii IlincaDumitrescu, Lucian Velciu, Adriana Toacsen, violoncelista MagdalenaMoroşanu, violonistul Ladislau Csendes, Studioul de MuzicăVeche.

Structura întregii stagiuni "Muzica la PalateleBrâncoveneşti", editia a III-a:


Duminică 13 Martie 2011, ora 17- Recital pianistul Istvan Kassai(Ungaria) Program: Franz Liszt, Ferenc Erkel, Mihály Mosonyi şiBéla Bartók

Partener -Centrul Cultural al Republicii Ungare

Duminică 20 Martie 2011, ora 17 - Recital CvartetulArcadia

Program:Béla Bartók şi George Enescu

Partener -Institutul Cultural Român

Duminica 3 aprilie 2011, ora 17 - Recital pianistul LucianVelciu

Program:George Enescu, Franz Liszt şi Ludwig van Beethoven

Duminică17 aprilie 2011, ora 17 - Recital Raluca Oprea (soprană), VasileMacovei (fagot) şi Ilinca Dumitrescu (pian).

Program:Franz Liszt şi Mihail Jora

Duminica 1 mai 2011, ora 17 - Recital pianistul MichalSzymanowski

Program:Ignacy Jan Paderewski şi Franz Liszt

Partener -Institutul Polonez

Duminica 15 mai 2011, ora 17 - Recital Sorina Munteanu (soprană) şiVasilica Stoiciu Frunză (pian)

Program:lieduri de Gustav Mahler

Duminica 5 iunie 2011, ora 17 - Recital Raluca Stratulat (vioară),Magdalena Moroşanu (violoncel) şi Adriana Toacsen (pian)

Program:Ignacy Jan Paderewski şi Franz Liszt

Partener -Institutul Polonez

Duminica 12 iunie 2011, ora 17 - Recital Ladislau Csendes (vioară)şi Dolores Chelariu (pian)

Program:Franz Liszt

Partener -Centrul Cultural al Republicii Ungare

Duminica 18 septembrie 2011, ora 17 - Concert Studioul de MuzicăVeche: Georgeta Stoleriu (soprană), Robert Dumitrescu (viola dagamba), Anca Iarosevici (viola de gamba) şi Verona Maier(clavecin).

Duminica 25 septembrie 2011, ora 17 - Recital Ansamblul MusicaViva: Alexandru Mălaimare (vioară), Florin Mitrea (violoncel) şiAndreea Butnaru (pian). Integrala Trio-urilor cu pian de Ludwigvan Beethoven (I)

Duminica 2 octombrie 2011, ora 17 - Concertul LaureţilorConcursului "Drumul spre celebritate" ediţia I. Locul I -Clarinetistul Ioan Radu Greluş, Locul al II lea - VioloncelistulOctavian Alin Lup, Locul al III lea - Cvartetul "Eufonia" din ClujNapoca. La pian: Verona Maier şi Ovidiu Lup. Program: IgorStravinski, Bohuslav Martinu, Francis Poulenc, Johannes Brahms şiLudwig van Beethoven.

Duminica 16 octombrie 2011, ora 17 - Recital Ansamblul Musica Viva:Alexandru Mălaimare (vioară), Florin Mitrea (violoncel) şi AndreeaButnaru (pian). Integrala Trio-urilor cu pian de Ludwig vanBeethoven (II)

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, opţional se va asiguratransport de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 Mai, preţul uneicălătorii dus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre PalatulMogosoaia vor pleca la ora 16.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO