Ziarul de Duminică

BULETIN DE STIRI /Vasile Alecsandri este noul locatar al Palatului Cotroceni

 BULETIN DE STIRI /Vasile Alecsandri este noul locatar al Palatului Cotroceni
06.07.2010, 15:07 20

Trei artişti români pentru finala Premiului Henkel

Răzvan Botiş (instalaţie - foto 1), Carmen Dobre (artăfotografică) şi Adrian Matei (video) s-au calificat în finala de laViena a Premiului Henkel CEE pentru Artă 2010. Ca şi în 2009,competiţia s-a adresat artiştilor din domeniile desen, pictură,fotografie, video şi instalaţie, care concurează pentru marelepremiu în valoare de 7.000 de euro şi posibilitatea de a-şi expunelucrările în ţara natală şi în cadrul unei expoziţii individuale laMUMOK, celebrul muzeu de artă din Viena.

Juriul local, format din Carola Chişiu, critic de artă, AdrianGuţă, conf. univ. dr., şeful Catedrei de Istorie şi Teoria Artei,Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, şi Alina Şerban, curatorşi istoric de artă, a avut sarcina să aleagă, din peste 65 deautori înscrisi, cei trei artişti români care vor intra în procesulfinal de selecţie de la Viena.

Juriul a decis ca premiul local de 1.000 de euro, oferit decompania Henkel România, să meargă anul acesta la Adrian Matei.

Înscrierile celor trei finalişti vor fi trimise la Viena, undeun juriu internaţional format din curatori si experţi se va reuniîn septembrie pentru evaluarea tuturor lucrărilor înscrise, urmândsă nominalizeze 5 artişti finalişti în cursa pentru Marele Premiu.Câştigătorul va fi anunţat în cadrul unei ceremonii de gală ce seva desfăşura la Viena în noiembrie 2010, în prezenţa celor cinciartişti nominalizaţi.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesawww.premiulhenkelpentruarta.ro sau pagina de Facebook a Henkel ArtAward.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO