Ziarul de Duminică

Capacitate intelectuala si strategii de cuplu

Capacitate intelectuala si strategii de cuplu
17.08.2007, 18:32 41

In colectia "Practic" a Editurii Humanitas continua sa apara traduceri incitante, ghiduri cuprinzand strategii organizationale si pentru viata de cuplu.

Sasha Kugler - Principiul lui Alchimedus. Ghid complet de strategie organizationala
Sasha Kugler si-a inceput managementul afacerilor la universitatea Erlanden-Nurnberg. A debutat in cariera profesionala la o firma specializata in livrarea de mobila si de automobile. Este om de afaceri si fondator al Societatii de management "Alchimedus". Cartea de fata, pe care a publicat-o in urma cu doi ani, este un ghid pentru managerii care au timp si rabdare sa se gandeasca la sensul vietii. "Principiul lui Alchimedus - spune Kugler - este un concept unitar de management individual si organizational prin care pot fi treziti la realitate oamenii si revitalizate companiile. Este o cale de a conduce oamenii si organizatiile spre adevarata lor forta si spre reusita. Metodele sale contribuie la dezvoltarea spiritului comunitar, la mobilizarea a noi forte de dezvoltare si la punerea disciplinata in practica a obiectivelor." Principiul lui Alchimedus, care combina in mod inedit Alchimistul lui Paulo Coelho cu idei filosofice, religioase si alchimice dintre cele mai fertile, va ajuta sa revitalizati din temelii compania pe care o conduceti. Sascha Kugler descrie un nou tip de organizatie, in care cel mai important lucru nu e profilul, ci bucuria de a munci, implinirea si vocatia oamenilor. Traducere din germana de Dana Gheorghe.

Richard Restak - Creierul lui Mozart si pilotul avionului de vanatoare. Cum sa ne imbunatatim capacitatea intelectuala
Richard Restak este doctor in medicina si practica neurologia si neuropsihiatria, fiind totodata profesor de neuologie la Universitatea George Washington. Este autorul a douasprezece carti despre creier. Cea de fata a fost publicata in 2001. "Multora ne-a placea sa fim mai inteligenti - scrie Restak. Putem deveni mai inteligenti ameliorandu-ne componentele cunoasterii. Cartea de fata va va oferi metode de largire a sferei cunoasterii, prin imbunatatirea performantei creierului. Primul pas e exersarea regulata a capacitatilor cognitive ale creierului. (...) Urmeaza douazeci si opt de sugestii si cateva exercitii aferente pentru ameliorarea performantei cerebrale. Aceste sugestii se bazeaza pe propriile mele experiente, avute de-a lungul unei cariere care a inclus si scrierea a douasprezece carti despre creierul uman, simultan cu mentinerea practicii full-time in neurologie si neuropsihiatrie. Pentru a face fata exigentelor acestei duble cariere, am invatat cum sa obtin cea mai buna performanta cerebrala posibila. Scopul urmarit de aceasta carte este acela de a va transmite intelegerea principiilor fundamentale de functionare a creierului." Traducere din engleza de Corina Berbecar.

Steve & Shaaron Biddulph - Iubirea se construieste in doi.
Ghidul cuplului durabil
Steve & Shaaron Biddulph sunt cei mai cunoscuti terapeuti de familie din Australia. Cartile lor au fost traduse in 27 de limbi si vandute in peste patru milioane de exemplare. Cartea de fata a aparut prima oara in 1988 si a fost de multe ori reeditata. Autorii, care au revazut editia de fata, aducand-o la zi pentru secolul XXI, ne invata cum sa ne mentinem cuplul, fie el marital sau nu (pana cand moartea ne va desparti), bucurandu-ne din plin de relatia cu partenerul si de copiii nostri. Acest tel simplu in aparenta nu se obtine usor. (La inceput iubirea e o binecuvantare, daca nu un noroc. Apoi devine o realizare.) Iubirea, cred autorii acestei carti intitulate cu un joc de cuvinte intraductibil in romaneste, The Making of Love, este de fapt o constructie. Constructia in doi a iubirii va fi mai putin anevoioasa daca ne vom lasa ghidati de autorii acestui bestseller. Traducere din engleza de Ilinca Anghelescu.

Alexandre Aubry - Horoscop cu dragoste. Compatibilitati dupa semnele zodiacale
Autorul este astrolog si semneaza in aceasta calitate cateva rubrici de succes in reviste din Quebec. In cartea de fata vorbeste despre compatibilitatile sexuale dintre zodii. Traducere din franceza de Despina Ionescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO