Ziarul de Duminică

CARTEA DE ARTA/ Variatiuni pe tema unui scenariu

CARTEA DE ARTA/ Variatiuni pe tema unui scenariu
09.12.2009, 14:39 17
Mircea Daneliuc
Cele ce plutesc
Editura Curtea veche
"Cele ce plutesc" este titlul celui mai nou film al lui MirceaDaneliuc, prezentat intr-o caravana, in 24 de orase din tara, inperioada 24 octombrie-19 decembrie, informeaza Tandem Film. Scopulcaravanei: "Sa trezeasca constiinta si sa stimuleze perceptiaoamenilor despre arta in general si despre arta cinematografica inparticular", spunea producatorul general al filmului, GiulianoDoman.
Pelicula spune povestea lui Avram care, aflat la munca inEuropa, observa ca italienii platesc bine câinii dresati, dorind sase simta in siguranta in fata valurilor de emigranti. Avram seintoarce in România spre a pune pe picioare o canisa pentru câinide paza, cu gândul de a-i exporta apoi in Italia. Acesta nimereste,insa, in vecinatatea unei tabere de proaspat expulzati de la Roma.Astfel, conflictul italian se muta si aici, lânga Dunare. Viata ise complica: intra intr-o relatie bolnavicioasa de amor cu proprianora, stârneste o stare de ostilitate cu vecinii sai si esteamenintat cu moartea. Din distributia filmului fac parte, printrealtii, Valentin Popescu, Magda Cernat si SergheiMizil.

"Sunt foarte bucuros - declara Mircea Daneliuc - ca am avutniste debuturi notabile in acest film si o colaborare foarte bunacu o echipa foarte inzestrata si cu niste actori care au performatsi in alte filme, nu numai intr-ale mele. Totodata, o carte care ainsotit premiera nu e una care a premers filmului, caci filmul nueste ecranizarea ei. Cartea este o variatie pe tema, uneori seamanacu filmul, alteori nu, uneori se indeparteaza, alteori se apropie."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO