Ziarul de Duminică

CARTEA DE STIINTA/ Dostoievski contra Freud

CARTEA DE STIINTA/ Dostoievski contra Freud
09.02.2010, 14:59 133

Didier Julia

Dictionar defilosofie

Univers EnciclopedicGold

Dictionarul a aparut la EdituraLarousse si se adreseaza atat specialistilor, cat si publiculuilarg. Este un dictionar de filosofie sintetic, adica "limitat la lavocabularul definit de notiunile pe care omul modern le poateintalni in cursul lecturilor sale cotidiene, chiar si in literaturade maxima vulgarizare. Notiunile retinute sunt nu numai definite,ci si explicate si ilustrate, asa incat orice om sa-si faca o ideelipede despre subiectul care il intereseaza, ca si despreproblemele corelate". Traducere, prefata si completari privindfilosofia romaneasca de dr. Leonard Gavriliu. Editia adoua.

Ion Manzat

Psihologia crestina aadancurilor

F.M. Dostoievski contra S.Freud

Univers EnciclopdeicGold

Profesorul Ion Manzat realizeaza ointeresanta si originala cercetare privind psihologia abisala inoperele a doua genii - un scriitor crestin si un psihiatru ateu. Separe ca viziunea artistului a influentat conceptia omului destiinta. Analiza comparativa porneste de la paralela dintre "Totemsi tabu" (1913, romanul negru al psihanalizei) si "FratiiKaramazov" (1879). "Dostoievski fundeaza psihologia abisalainaintea lui Freud, el pune solid si definitv temelia psihologieicrestine a adancurilor." Editia a doua revazuta siadaugita.

Elisabeth Ford, dr. DanielaDrake

Fetele destepte iau barbati cubani

Cum au fost pacalite femeile cuvise romantice si cum platesc scump pentru asta

Editura Vremea

Fenomen care se raspândeste curepeziciune in societatea moderna, emanciparea femeii, inceputaacum mai putin de 100 de ani, a dus la constientizarea acuta aminusurilor pe care le cunoaste de milenii statutul femeii infamilie, la locul de munca, in viata sociala. In special in SUA,femeile au inceput sa evalueze cu exactitate (si cu amaraciune)aceste minusuri si sa incerce remedierea lor, pe cai uneori chiarexagerate, dar prezente cu insistenta in viata de zi cu zi. Acelasifenomen, poate cu caracteristici usor modificate de personalitateapoporului nostru, se constata si in România, unde, poate, rezumatulultim al experientei americane va fi de folos femeii moderne, inevaluarea asteptarilor si dorintelor ei. Fetele destepte iaubarbati cu bani este o condamnare severa a societatii noastre(piperata cu o multime de gaselnite hazoase), o carte care va aratafemeilor o noua cale prin care sa inteleaga casatoria siparteneriatul. O cale care le va conduce pe fetele destepte (si pebarbatii care se casatoresc cu ele) spre uniuni mai fericite, maisanatoase si mai bogate.

Elizabeth Ford si dr. DanielaDrake prezinta in aceasta carte date, situatii si povestiriadevarate care ne arata cum au fost pacalite femeile de propriilelor idealuri romantice si cum s-a ajuns ca idealul mitic de "a aveatotul" sa insemne de fapt necesitatea de "a face totul".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO