Ziarul de Duminică

CARTEA IN 100 DE CUVINTE - SELECTIA Z.D.

CARTEA IN 100 DE CUVINTE - SELECTIA Z.D.
01.06.2007, 21:02 22

Florin Bican - Cantice marlanesti. Editura Humanitas Educational
Un volum de "pilde calauzitoare" dedicate de autor fiului, caruia ii spune: "Sa nu te miri si nici sa te strofoci,/ De vei simti cumva ca nu-ntelegi,/ E un volum pentru copii precoci,/ Deci e normal sa-i sperie pe blegi. (...) Dar tu, copile, n-ai de ce te teme.../ De esti, cum tind sa cred, rebel si rau,/ Opac la carte, refractar la teme - Teroarea n-o sa strice somnul tau.// Cand te-nconjoara personaje sumbre/ Sa-ti tina companie pana-n zori/ Cu ale lor insidioase umbre,/ Vei incerca, bag' sam', sa le omori...". Ilustratii de Iulian Fratila.

Guillaume Prevost - Cartea timpului. I. Piatra sculptata. Editura Corint Junior
Nascut in Madagascar, Guillaume Prevost este doctor in istorie, preda istoria la Universitatea du Havre si a scris mai multe lucrari de specialitate inainte de a aborda literatura. Piatra sculptata este primul sau roman destinat tinerilor, facand parte dintr-o trilogie in care se impletesc marile aventuri si tablourile istorice captivante. A fost publicata anul trecut de Gallimard. Este povestea unui adolescent de 14 ani, Sam, in cautarea tatalui sau prin timp, in vechiul Egipt, Anglia vikingilor, castelul lui Dracula... Traducere de Traian Fintescu.

Angie Sage - Magie. Editura Corint Junior
Cartea intai din seria Septimus Heap, bestseller in clasamentul New York Times timp de noua saptamani si tradus in 27 de limbi. Al saptelea fiu al unui al saptelea fiu, pe nume Septimus Heap, este furat in noaptea in care apare pe lume de catre o moasa care il declara mort. In aceeasi noapte, tatal baiatului, Silas Heap, gaseste in zapada o legaturica in care se afla o fetita nou-nascuta cu ochi violeti. Silas si sotia lui o iau pe biata fetita in casa lor, ii dau numele de Jenna si o cresc ca pe propriul lor copil. Dar cine este aceasta fetita misterioasa si ce s-a intamplat in realitate cu iubitul lor fiu Septimus? Traducere de Irina Bojin.

Johnny Ball - Hai, alege un numar! Editura Litera International
O fascinanta incursiune in lumea numerelor, catre infinit si dincolo de el, in care ti se dezvaluie labirinturi si ajungi - spun editorii - mai istet decat un calculator. De unde vin numerele, despre numerele magice, lumea matematicii, probleme si trucuri din aproape toate ramurile matematicii (ex: stiati ca pana in jurul anilor 600 cifra zero nu a existat? Sau ca te poti folosi de numarul 1089 pentru a citi gandurile oamenilor?). Cartea este tiparita de Litera International impreuna cu Dorling Kindersley Limited, in conditii grafice deosebite si beneficiaza de o bogata iconografie. Traducere din limba engleza de Teodor Julea.

Robert Winston - De ce sunt unic? Editura Litera International
O calatorie fascinanta in explorarea mintii si a trupului, ca sa descoperi de ce fiecare dintre noi este unic si irepetabil. Cartea vorbeste despre toate lucrurile care ne individualizeaza, de la forma urechilor si sunetul vocii pana la lucrurile de care ne temem sau care ne fac sa radem. Structura genetica, personalitatea si talentele - toate fac parte din aceasta poveste. Pentru a afla si mai multe, e suficient ca micul cititor sa raspunda la intrebarile si testele din carte. Traducere din limba engleza de Alexandrina Novaru.

Roger Zelazny - Amber. I. Noua printi din Amber. II. Armele din Avalon. Editura Tritonic
Considerat unul dintre cei mai prolifici autori de fantasy ai anilor '70, Zelazny e cunoscut prin ciclul Amber. Carl Corey, un amnezic, scapa din spitalul psihiatric unde fusese internat dupa un grav accident de masina si pleaca in cautarea trecutului sau, avand la dispozitie doar doua indicii: numele si adresa presupusei sale surori, Evelyn. Ajuns in casa acesteia, reuseste sa-i sustraga numeroase informatii, ascunzandu-si perfect amnezia. Dar ce afla e surprinzator, numele lui nu e Carl, ci Corwin si ar fi unul dintre printii regatului Amber...

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO