Ziarul de Duminică

CARTEA IN 100 DE CUVINTE - SELECTIA Z.D.

CARTEA IN 100 DE CUVINTE - SELECTIA Z.D.
14.12.2007, 17:12 48

Ion Luca Caragiale - Calul dracului. Povestiri si istorioare erotice si pitoresti. Editura Levant
Prozele adunate in acest volum pun in evidenta manifestarile diverse ale spiritului ludic: transfigurarea parodica a motivelor epice consacrate, pitorescul evocarilor, simbioza realului cu fantasticul, secventele anecdotice extrase din trivialul cotidian si, cu deosebire, imaginile truculente ale starilor si gesturilor erotice. Selectia textelor si editie de Bogdan Badulescu. Cu o coperta si sapte ilustratii de Done Stan. O carte care se aseaza in trendul multora scrise astazi.

Constantin Cublesan - Din mansarda lui Cioran. EuroPress Group
Evocare a ganditorului roman din perspectiva fundalului ideatic al operei sale, a propriilor marturisiri, a jurnalelor si caietelor de insemnari zilnice, a interviurilor si a corespondentei cu familia sau cu prietenii apropiati. Pe baza parcurgerii acestui bogat material documentar si a interpretarii sale nuantate, autorul realizeaza un amplu portret al filosofului, subliniind faptul ca deslusirile ce se fac in aceste marturisiri de sine "ajuta la intelegerea mai profunda a unei constiinte intelectuale acute, dar si a gravelor probleme existentiale cu care se confrunta contemporaneitatea."

Miguel de Unamuno - Ceata. Trei texte despre Ceata. Cum se face un roman. Editura Polirom
Este o noua versiune romaneasca a romanului Niebla, care aduce doua noutati majore: traducatorul a optat pentru titlul Ceata si nu Negura, ca in prima versiune; pe langa roman, au mai fost traduse alte doua articole si prefata editiei din 1935, importante pentru a lamuri conceptia lui Unamuno despre acest roman; in sfarsit a fost tradus si micul roman autobiografic Cum se face un roman, scris in timpul exilului francez si tiparit in 1928 la Buenos Aires, premiera editoriala absoluta. Traducere din limba spaniola, introducere si note de Sorin Marculescu.

Melisa P. - Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani. O suta de mangaieri de perie inainte de a merge la culcare. Editura Trei
Originara din Sicilia, Melissa Panarello, acum in varsta de 20 de ani, a socat opinia publica, descriindu-si cu o precizie clinica experimentele sexuale. A fost cel mai surprinzator debut literar italian din ultimii ani (cartea a aparut la Roma, in 2003, si s-a vandut in peste doua milioane si jumatate de exemplare). Traducere din limba italiana si note de Alexandra-Maria Chescu.

Matila C. Ghyka - Ploaia de stele. Editura Curtea Veche
Romanul, aparut pentru prima oara in Franta in 1933, este o poveste de dragoste tesuta dupa modelul intrigii politiste, intre o falsa dactilografa (in fapt, o printesa) de la o institutie europeana si un functionar ce se va dovedi cel mai ilustru nume al aristocratiei din Boemia. Decorul acestei intrigi il reprezinta Viena de dupa Primul Razboi Mondial, care, incet-incet, isi vindeca ranile aduse de dezmembrarea imperiului, si Praga - mistica si romantica. In esenta, "o drama istorica si politista", asa cum spune insasi eroina cartii, ce se distinge prin farmec, vitalitate, melancolie si eleganta. Traducere din limba franceza de Georgeta Filitti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO