Ziarul de Duminică

Cărţi de citit, cărţi de oferit recomandate de Andra Rotaru, poet

Cărţi de citit, cărţi de oferit recomandate de Andra...
19.12.2013, 10:04 345
 

-         Haruki Murakami, 1Q84, Editura Polirom (foto). Pentru tot ceea ce aduce nou Murakami în viaţa placidă a unora dintre noi!

 

-         Andrei Dosa, American Experience, Editura Cartea Românească. Pentru că unele experienţe ne aduc faţă în faţă cu lucrurile cele mai adevărate ale naturii umane: pentru că judecata şi prejudecata există indiferent de rasă, statut social, intelectual etc. Cea mai bună gură de aer proaspăt o inspirăm atunci când unii „se trag spre margine ca din faţa maşinii de gunoi”, iar noi chiar ne punem întrebarea „de ce?”

 

-         Nicolae Avram, All Death Jazz, Casa de Editură Max Blecher. Pentru că Nicolae Avram merită citit de oricine, nu doar pentru „corecţia” pe care şi-o poate însuşi cititorul, dar şi pentru corecţiile viitoare ale poeziei.

 

-         Duşmanul declarat, de Jean Genet, Editura Tact.  Pentru trecerea de la revoluţionarea sintaxei la necesitatea unei sintaxe revoluţionare!

 

-         Adriana Babeţi, Amazoanele. O poveste, Editura Polirom. Pentru a afla lucrurile pe care le (mai) avem în comun cu acestea!

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24