Ziarul de Duminică

Ce se aude dinspre Grădina Japoneză

Ce se aude dinspre Grădina Japoneză
19.07.2010, 13:11 27

Marţi, 20 iulie, de la ora 20.30, are loc concertul "ElenaMoroşanu and Friends": Matt Smith - drums, Adrian Flautistu -double bass şi Florin Răducanu - piano. Se întâmplă la Tête-à-TêteCoffee Art & Chill, în Parcul Herăstrău, lângă GrădinaJaponeză.
Elena Moroşanu are 21 de ani. La 9 ani a participat la Festivalulde Jazz de la Braşov şi a primit un premiu special din parteajuriului, având ocazia să susţină un minirecital în ultima seară afestivalului alături de Anca Parghel. În anul 2001 a participat înSibiu la Galele Studenţeşti, unde a luat Premiul I. În 2005 acâştigat Premiul pentru cea mai bună improvizaţie de jazz la IconArts Festival. Trei ani mai târziu, a fost nominalizată la GaleleJazz-ului vocal, secţiunea: Revelaţia anului. Elena Moroşanu acâştigat la Sibiu, în anul 2009, Premiul pentru cea mai bunăvocalistă de jazz. Anul 2010 îi aduce artistei două momenteimportante: CD-ul de debut intitulat "I Feel Free" şi Premiulpentru "Revelaţia Anului".
Tânărul pianist Florin Răducanu, exponent al noii generaţii de jazzromânesc, şi-a format un stil unic, bazat pe două axe principale:sinceritate şi improvizaţie. În anul 2009 a câştigat Premiul"Muzicianul anului", cu un proiect de jazz simfonic numit "JazzEcumenica". În anul 2001 a fost selectat, prin intermediul unui CD,între primii 12 concurenţi la concursul "Jazz Hoeilaart" dinBelgia.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO