Ziarul de Duminică

COLECTII / Cartea de pe noptiera (II)

COLECTII / Cartea de pe noptiera (II)
13.01.2009, 17:14 96

 

 
Heimito von Doderer – Ultima aventura. Roman cavaleresc. Traducere din limba germana de Mariana Barbulescu. Un nobil aflat la amurgul vietii si tanarul sau scutier fac o calatorie initiatica printr-o padure plina de primejdii. Intalnirea cu balaurul nu e ultima aventura, mana domnitei nu e ultima ispita, iar dragostea nu e ultima incercare.
 

Bernlef – Naluciri. Traducere din neerlandeza si note de Gheorghe Nicolaescu. O descriere minutioasa a lumii vazute prin ochii unui bolnav de Alzheimer, o poveste de dragoste ce-si refuza cu obstinatie ultima clipa.
 
 
Yasushi Inoue – Dragostea si moartea si valurile. Traducere din japoneza si note de Anca Focseneanu. Trei nuvele in care trei cupluri pornesc la drum din motive diferite: pentru a cheltui niste bani "picati din cer", pentru a-si petrece luna de miere sau pentru a-si intalni moartea. De fiecare data, calatoria le ofera surprize si le rastoarna planurile.
 
 
Michel Tournier – Vineri sau viata salbatica. Traducere din franceza de Radu Sergiu Ruba. Roman celebru in care Robinson Crusoe porneste sa faca avere in America de Sud, esueaza pe o insula pustie si-l intalneste pe Vineri. Michel Tournier adauga istoriei deja cunoscute o adanca dimensiune filosofica.
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels