Ziarul de Duminică

COLECTII/ Romane istorice – biografii magistrale

COLECTII/ Romane istorice – biografii magistrale
20.01.2010, 14:49 132
Editura All are de multa vreme o colectie numita Romaneistorice, in care au aparut traduceri ale acestui gen mult gustatde cititori, indiferent de varsta. S-au remarcat, printre titlurilepublicate, romanele italianului Valerio Massimo Manfredi("Akropolis.Mareata epopee a Atenei", "Alexandru cel Mare" - 3volume, "Armata pierduta", "Faraonul nisipurilor", "Oracolul","Talismanul Troiei", "Tiranul"), Jose Freches ("Discul de jad" - 3volume, "Imperiul lacrimilor" - 2 volume, "Imparateasa matasii" - 3volume), Valerio Evanghelisti ("Magul. Romanul lui Nostradamus" - 3volume, "Inchizitorul", "Zgarda de foc"), Danaila ComastriMontanari ("Un detectiv in Roma antica" - 6 volume), Christian Jacq("Ramses" - 5 volume), Philippe Cavalier ("Secolul himerelor") sialtele. In ultima vreme au aparut doua titluri total diferite, darcare vor fi la fel de apreciate.
Max Gallo - "Ludovic al XIV-lea". Doua volume("Regele Soare" si "Iarna marelui rege"). Traducere din limbafranceza de Andreea Vladescu. Au aparut doua volume in careistoricul francez scrie, dupa propriile-i spuse "o relatare atentaa vietii regelui Soare": Ludovic cel Mare. Este in fruntea tuturorsupusilor de la curte care roiesc in jurul lui, ii fac reverente,il magulesc. Doamnele fac tot posibilul sa ii intre in gratii.Picioarele sale, puse in evidenta de dresuri fine de matase, suntcele mai furmoase din tot regatul, se sopteste pe la colturi. Seurca pe scena si este adorat ca un zeu. El este soarele, maestrulordinii lumii. Un suveran seducator.
Jose Freches - "Gandh'i. Doua volume ("Suntun soldat al pacii" si "Si India va fi libera!"). Traducere dinlimba franceza de Roxana Birsanu.

Licentiat in istoria artei si expert in istorie, Jose Freches ascris o biografie magistrala a liderului indian, la o sutapatruzeci de ani de la nasterea sa. Ajuns un soldat al libertatiiatunci cand s-a decis sa lupte impotriva tuturor discriminarilor. Astudiat la Londra, a fost in Africa de Sud unde i-a repugnatsegregarea rasiala, a revenit in India in 1915 si a inceput luptaimpotriva Imperiului britanic. Fara violenta. A fost aruncat ininchisoare, a scapat din mai multe atentate, a reusit sa-sielibereze tara. Dar a fost asasinat la 30 ianuarie 1948, de unfanatic religios.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO