Ziarul de Duminică

CONCERT / Vonda Shepard a stat pe la noi

CONCERT / Vonda Shepard a stat pe la noi
24.02.2009, 15:14 11

Artistii sunt cu adevarat profesionisti. Se adapteaza, sunt dublati de o echipa specializata si reusesc astfel sa faca fata, numai ei stiu cat de greu, vietii de turneu. O viata in care este timp pentru toate, numai in limita atotputernicului buget. O viata in care trebuie sa poti sa creezi impresia de sinceritate a sentimentelor transmise de pe scena unui public nevazut, nu doar in sala, ci si in viata de zi cu zi. Unui public fantoma, o masa impersonala, din partea careia vin totusi reactii, energii, sentimente si un prag – intotdeauna inalt –, de asteptare.
Lucru mai putin obisnuit, poate chiar o premiera, a fost prezenta in Bucuresti nu doar pe scena Salii Mari a Palatului a Vondei Shepard, un nume sonor in lumea muzicala pop-soul, un artist care-si datoreaza faima cunoscutului serial de televiziune Ally McBeal.
 
 
Un talent, o scoala, o viata
 
 
Vonda Shepard a stat la Bucuresti patru zile, prilej cu care a participat la lansarea in Romania a celui mai recent album al sau, From the Sun fiind un produs muzical situat cu adevarat la nivelul anului 2009, cel putin din punctul de vedere al sound-ului. Promovat in cadrul unui turneu european care cuprinde 23 de concerte, acest nou proiect al artistei propune o muzica la ascultarea careia melomanul – lucru intamplat, de altfel, si la concert – are parte de multe momente de deja-vu, dar si de o pregnanta nota personala. Provenita dintr-un sistem de invatamant si o societate unde tinerii sunt incurajati si invatati sa cante si sa se bucure de cantec inca de la cele mai fragede varste, Vonda Shepard nu a izbutit doar datorita talentului, ci si a unei tenacitati care a razbatut din modul in care a incantat publicul, care a umplut mai bine de trei sferturi din sala.
Solista de anduranta, stapana pe o tehnica vocala si instrumentala eficienta, Vonda Shepard a demonstrat ca fiecare cantec are o viata si o energie proprie. Aceste atribute au facut ca publicul sa aplaude nu atat latura spectaculoasa, cat mai ales pe cea confesiva. Relieful concertului a fost dat de stiinta de a nu da gres cu nici un element din multele care stau la baza unui astfel de spectacol. Fiecare cantec trebuie sa porneasca de la o idee si sa ajunga la un sentiment, la retetele verificate ale compozitiei si aranjamentelor orchestrale. Esential este si modul realist si sincer in care artistii isi vad propriul loc pe scena si in viata sau modul tipic american de a-si disciplina si canaliza talentul in directia dorita, totul pus in slujba publicului. Alaturi de solista, la inregistrarea albumului From the Sun s-au aflat chitaristul James Ralston (care a cantat cu Tina Turner), basistul Jim Hanson (care i-a acompaniat pe Johnny Cash si Bruce Springsteen) si bateristul Matt Chamberlain (David Bowie, Tori Amos, John Mayer).
Simplu si sincer, cantecul Vondei Shepard a intalnit la Bucuresti publicul pe care il merita. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO