Ziarul de Duminică

Cum arată o carte iubibilă/ de Stelian Ţurlea

Cum arată o carte iubibilă/ de Stelian Ţurlea

Autor: Stelian Turlea

13.04.2012, 00:06 118

T.O. Bobe

Contorsionista

Editura Humanitas

"Mă gândesc la Contorsionista de pe la mijlocul ultimului deceniu din mileniul trecut, am renunţat între timp la vreo patru variante pe care începusem să le pun pe hârtie şi la încă de două ori pe atâtea doar schiţate în minte, însă n-aş spune că e o carte muncită - scrie autorul. S-a conturat singură în ultimii cinci ani, dintre care mai ales în ultimii doi mi-a făcut cele mai multe surprize plăcute. Îmi pare rău că mă despart de ea tocmai acum, când începusem s-o scriu în sfârşit. Aş fi putut continua multă vreme, dar n-aş fi făcut decât ori să-i adaug osânza unor pagini şi s-o aduc astfel în starea de carte copleşitoare, ori să o şlefuiesc până i-aş fi ucis toată graţia. Cred, sper, că e nu atât admirabilă, cât mai degrabă vie, imperfectă, îngrozitoare şi, poate, iubibilă."

Kerstin Gier

Albastru de safir

Culorile dragostei

Editura Litera

Traducere din germană de Valentina Georgescu. Este continuarea volumului "Roşu de Rubin" din seria "Dragoste Eternă" (Culorile Dragostei) de Kerstin Gier, apărut la aceeaşi editură. E vorba de o trilogie, mai urmează să apară "Verde de safir". Eroina, Gwendolyn, a descoperit că a moştenit capacitatea de a călători în timp. Dar cum romanul trebuie să fie şi unul de dragoste, apar mistere şi complicaţii. Născută în 1966, Kerstin Gier a absolvit pedagogia şi psihologia comunicării şi a început să scrie în 1995. Volumul de debut, "Bărbaţi şi alte catastrofe", a fost ecranizat. Romanele ei s-au vândut numai în Germania în două milioane de exemplare şi au fost traduse în 21 de limbi.

Vikas Swarup

Cei şase suspecţi şi totemul pierdut

Editura Taj

Traducere din limba engleză de Irina-Margareta Nistor. Cu note culturale semnate de autor.Autorul celebrului bestseller internaţional "Vagabondul milionar", după care s-a turnat un film încununat cu multe premii Oscar. Noul roman al lui Swarup este un thriller plin de aventură şi umor. O crimă zguduie lumea bună a capitalei indiene. În rezolvarea ei se implică politicienii, presa, poliţia; fiecare are ceva de câştigat sau de pierdut. Întâmplări neobişnuite, coincidenţe, dragoste, corupţie, umor, terorişti, bombe, celulare, avioane, pietre magice, sărbători milenare, dive sexy, spirite ale morţilor, confuzii de identitate. S-a anunţat deja că se va face un film şi după acest roman.

Diane Haeger

Curtezana

Editura RAO

"Una dintre cele mai fascinante poveşti de dragoste. Primul roman scris de Diana Haeger ne oferă povestea romanţată dintre regele Henric al II-lea şi Diana de Poitiers. După mulţi ani de exil, văduva de 31 de ani este invitată din nou la curte pentre a-i fi amanta tatălui lui Henric, regele Francisc I, s-a întors pentru a asculta şoaptele despre trecutul ei. Dar puternica amantă a regelui face tot posibilul să o îndepărteze de la curte, însă Diana îşi găseşte un puternic aliat în fratele lui Henric. Nu se aştepta să fie obiectul dorinţelor tânărului rege, niciodată nu ar fi ghicit că destinul ei se va confunda cu al acestuia. Când l-a vazut ultima dată, era un băieţel. Dar acum e un bărbat foarte chipeş. Din raţiuni politice, tânărul Henric trebuie să se însoare cu Caterina de Medici, şi îşi face datoria de rege. Asta nu înseamnă că iubirea pentru Diane de Poitiers se stinge."

Joseph Delaney

Amintirile Vraciului

Editura Corint junior

Traducere din engleză de Sorin Petrescu. Este cel mai recent volum al seriei "Cronicile Wardstone" care s-au vândut în peste 2.000.000 de exemplare şi au fost traduse în peste 26 de limbi; în peste 60.000 de exemplare s-au vândut şi în România. John Gregory este cel de-al şaptelea fiu al celui de-al şaptelea fiu, ceea ce înseamnă că el poate vedea şi simţi toate creaturile întunericului. În cartea de faţă, povesteşte că în tinereţea sa a trecut printr-o întâmplare primejdioasă, împrejurare în care l-a cunoscut pe Vraciul de la acea vreme. Nu peste foarte mult timp, destinul lui avea să se schimbe...

Mihai Găinuşă

Jurnal din viitor

Editura Nemira

Este al şaselea volum al lui Mihai Găinuşă, după "Trialoguri cârcotaşe", "Cotcodăceli", "Fără capşi fără coadă", "Povestiri mortale"şi "Scândura de frizerie". Acest jurnal din viitor ne plimbă la malul Mării Egee, la Genova, la Londraşi în alte locuri, spune poveşti cu personajeşi întâmplări de tot râsu'-plânsu': Mama Medusa, doamnele din Ribauville sau Omul-Indicator ş.a. "Tragediile ocupau spaţii mai ample în jurnalele mele, am văzut. Povesteam pe două-trei pagini cum am petrecut la aniversări, purtând coifuri colorate, avândşampanie pentru copiişi impresionante cantităţi de dulciuri, cu bucuria pe care-o împărtăşeam jurnalului că am crescut mai mare c-un an. Dar cel mai mult mă impresionau tragediile. Ale mele, cele văzute sau închipuite."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO