Ziarul de Duminică

Cum să arăţi mai tânăr şi să trăieşti mai mult

Cum să arăţi mai tânăr şi să trăieşti mai mult
01.07.2010, 15:28 62

Michael F.Roizen

Programul de întinerireREALAge

Cum să arătaţi mai tânăr şi sătrăiţi mai mult

Editura Curtea Veche

Suntem conştienţi de faptul căsănătatea este un capital care trebuie păstrat, că actualul stil deviaţă este răspunzător de suferinţele fizice, că sufletul şi trupulnu sunt entităţi ce trebuie luate separat, că legătura omului cuuniversul este importantă pentru regăsirea echilibrului psihic,fizic şi spiritual. Căile medicinei clasice se îmbogăţesc, viziuneaasupra bolii şi bolnavilor se schimbă, iar informaţia constituie unaspect important al profilaxiei medicale.

Colecţia "Să fii sănătos" deschidepublicului noi căi pentru a înţelege de unde vine boala, cum sepoate vindeca şi mai ales ce poate face pentru menţinerea sănătăţiişi pentru a te bucura pe deplin de viaţă.

În ultimele decenii, speranţa deviaţă a crescut şi cei mai mulţi dintre noi se pot aştepta săajungă la o vârstă înaintată. Cu toate acestea, nu este de dorit caîn ultimii treizeci de ani de viaţă să fim bolnavi, infirmi,dependenţi de familie sau de medic. Bazându-se pe bogata saexperienţă, precum şi pe numeroase descoperiri ştiinţifice legatede procesul de îmbătrânire şi de factorii care îl accelerează,Michael F. Roizen a pus la punct programul RealAge, fundamentat peideea că avem o vârstă calendaristică, dar şi una reală, cereflectă cu mai multă fidelitate cu cât a îmbătrânit corpul nostru.Autorul ne propune un tabel de calcul al vârstei noastre reale şine oferă peste 70 de soluţii pentru reducerea acesteia şi pentru aavea o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă. Pentru fiecare dintreaceste soluţii este indicat numărul de ani câştigat prin punerea eiîn aplicare. Urmând recomandările sale, veţi descoperi că nu avemnevoie de tratamente cosmetice sau de chirurgia estetică pentru aarăta mai tineri, ci putem cu adevărat să devenim mai sănătoşi şimai plini de energie.

Traducere din limba engleză deAndreea Rosmarie Lutic.

Dr. Michael F. Roizen, cel care acreat conceptul "RealAge" (vârsta reală), este cofondator şipreşedinte al Consiliului ştiinţific al RealAge, Inc. A fost decanal Departamentului de Anestezie şi Medicină de Urgenţă de laUniversitatea din Chicago. Apoi a devenit prorector al Scolii deMedicină şi vicepreşedinte pentru Stiinţe Biomedicale la SUNY dinUpstate. Actualmente este conducător al Diviziei de Anesteziologieşi Medicină de Urgenţă la clinica din Cleveland.

Programul de întinerireRealAge a fost pe locul întâi al bestsellerurilor New YorkTimes. Michael F. Roizen semnează, împreună cu dr. Mehmet C.Oz, următoarele titluri publicate la Curtea Veche Publishing:TU. Ghid de funcţionare. Cunoaşte-ţi corpul pentru arămâne tânăr şi sănătos (2007, ediţia a II-a, 2008); TU. Laregim. Ghid de funcţionare pentru o talie de invidiat (2009).De aceiaşi autori, în curs de apariţie la Curtea Veche Publishing:TU. Să rămâi tânăr.

Aldo Naouri

Cum ne educămcopiii

Editura Trei

A face întotdeauna pe placcopiilor nu înseamnă educaţie, ci doar seducţie. Orice părinte ştiecât de dificil este să îmbini iubirea şi respectul pentru copil cuautoritatea. Exagerarea într-un sens sau altul produce perturbăriîn comportamentul copilului. Aldo Naouri, pediatru şipsihoterapeut, demonstrează că în lumea contemporană balanţa aînclinat prea mult în favoarea iubirii şi toleranţei faţă de copil,pierzându-se din vedere importanţa autorităţii. De aceea, primaurgenţă în educaţie este tocmai reabilitarea autorităţii, ceea cepresupune recurgerea la interdicţii şi frustrări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO