Ziarul de Duminică

Diferenţa dintre mesajul spiritual şi propagandă/ de Stelian Ţurlea

Diferenţa dintre mesajul spiritual şi propagandă/ de Stelian Ţurlea

Diferenţa dintre mesajul spiritual şi propagandă

03.03.2011, 23:36 27

Frederic Lenoir

Socrate, Iisus şi Buddha
Trei modele de viaţă
Editura Paralela 45
Criza pe care o trăim nu este pur şi simplu economică şifinanciară, ci şi filosofică şi spirituală. Ea trimite la întrebăriuniversale: Ce il face pe om fericit? Ce anume poate fi consideratun progres adevărat? Care sunt condiţiile necesare unei vieţisociale armonioase?Contrar unei viziuni purmaterialiste a omului şi a lumii, Socrate, Iisus şi Buddha sunttrei modele de viaţă. O viaţă pe care ei nu o izolează niciodatăintr-o concepţie închisă şi dogmatică. Cuvintele lor au străbătutsecole fără să se perimeze şi, dincolo de divergenţe, cei trei suntde acord în ceea ce priveşte partea cea mai importantă: existenţaomului e preţioasă şi fiecare, oriunde ar fi, este chemat să cauteadevărul, să se cunoască în profunzime, să devină liber, sătrăiască in pace cu sine însuşi si cu ceilalţi. Un mesaj umanist şispiritual, care răspunde fără inconjur la întrebarea esenţială: dece trăiesc?
Traducere din limba franceză de Aurelia Năstase.
Filosof şi director al publicaţiei "Monde des religions",Frederic Lenoir este de asemenea romancier şi dramaturg. Cărţilelui au fost traduse în douăzeci de limbi.
Daniel Săuca
Secera şi pixul
Propagandă în presa scrisă din judeţul Sălaj înainte şidupă decembrie 1989
Editura Eikon
Lucrarea pune în evidenţă aspecte ale manifestării propagandeiîn presa scrisă din judeţul Sălaj înainte şi după decembrie 1989.Popaganda s-a manifestat mai violent înainte de revoluţie, dar nu aîncetat nici după 1989, chiar dacă în forme mai subtile. Oricum,principalul emiţător al propagandei, atunci şi acum, estereprezentat de factorul politic, fie că vorbim de partidul unic dinregimul totalitar, fie de partidele politice democratice alezilelor noastre.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO