Ziarul de Duminică

Epsilon/ de Ziarul de duminică

Epsilon/ de Ziarul de duminică

Epsilon

Autor: Ziarul de Duminica

28.09.2012, 00:06 88

La Târgul de carte de la începutul verii, Editura Trei a lansat o nouă colecţie care-i va bucura fără doar şi poate pe fanii literaturii ştiinţifico-fantastice. Se cheamă Epsilon şi este coordonată de Mihai-Dan Pavelescu, un neobosit traducător al genului. Au apărut până acum două titluri, ambele de mare impact.

Robert Charles Wilson - Cronoliţii. Traducere din engleză de Mihai-Dan Pavelescu. Cartea a apărut în original în 2001, a fost apreciată drept "una dintre cele mai impresionante realizări science-fiction ale anului" (New York Times) şi a obţinut Premiul John W. Campbell Memorial. Monumente enigmatice apar pe neaşteptate în lume, profeţind o istorie militară a viitorului.

Robert Charles Wilson s-a născut în 1953, în California, SUA, dar a crescut în apropiere de Toronto, Canada. Chiar dacă scrie texte SF de la începutul anilor '70, s-a dedicat în întregime scrisului din 1986. A publicat până în prezent 14 romane şi numeroase nuvele. Pentru munca sa a mai fost recompensat cu Premiul Hugo, Premiul Theodore Sturgeon, trei premii Aurora şi Premiul Philip K. Dick. Stephen King a spus despre Robert Charles Wilson că "în prezent, este probabil cel mai bun autor de SF".

Antologia Nebula 2011. Editor Kevin J. Anderson. Traducere din engleză de Laura Bocancios, Roxana Brânceanu, Silviu Genescu, Alexandru Maniu, Ana-Veronica Mircea, Mihai-Dan Pavelescu.

Vreme de patruzeci şi cinci de ani, precizează editorul Kevin Anderson în introducere, membrii asociaţiei Science Fiction and Fantasy Writers of America (SFWA) au citit, cântărit, discutat şi selectat lucrările de excepţie din gen, pentru a decerna anual prestigiosul Premiu Nebula pentru cele mai bune realizări în categoriile roman, nuvelă, nuveletă şi povestire. Primele premii au fost acordate în 1965. Volumul de faţă conţine câştigătoarele anului 2009 din cele trei categorii de ficţiune scurtă şi toate textele nominalizate pentru categoriile nuveletă şi povestire. Semnează: Saladin Ahmed, Michael A. Burstein, N.K.Jemisin, James Patrick Kelly, Will McIntosh, Kij Johnson, Neal Barrett jr, Paolo Bacigalupi, Michale Bishop, Richard Bowes, Ted Kosmatka, Rachel Swirsky, Eugie Foster, Joe Haldeman, Kage Baker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO