Ziarul de Duminică

FOILETON/ Instrucţiuni de folosire a pǎrului alb (II)

FOILETON/ Instrucţiuni de folosire a pǎrului alb (II)
03.02.2010, 15:50 29
Cât imi trag sufletul, mă trezesc cu capul lui Mişu lângămine. Pe jumătate acoperit de o cârpă roşie.
de unde te cunoaşte matahala aia?
măi dragă, mai veneam pe la bazin şi ne-am tot luat cu vorbadespre femei. Nu prea avea de muncă, aşa că stătea mai tot timpulp-aci. L-am mai scos la câte o băută - sufeream de aceleaşichestii. Mi-a zis că: bă, Mişule, noi n-avem baftă la femei dinacelaşi motiv - tu eşti prea mic, eu sunt prea lung şi niciunuln-are bani.
şi bagă iar râsul ăla al lui cu capul strâns intre umeri,ochii măriţi ca şi cum ar sta pe budă. Chiţăie impietrit in felulăsta, apoi sloboade hohot baban, pe mai multe voci - mitralierăneunsă de la ultimele 10 trageri.
Pe culoarul 1 - acuma văd - inoată o blondă. Inoată nu e binezis. Se unduieşte ca un tentacul, fără mâini. Până facem noi unbazin, ea face trei. De altfel, Mişu a şi renunţat. S-a postat lamijlocul culoarului şi stă cu apa până sub nas. Ochii i se invârtcircular şi scanează lichidul - nu scapă nicio vietate feminină.Blonda pur şi simplu alunecă printre printre moleculele de hidrogenşi oxigen. Ar putea s-o ţină in ritmul ăsta o săptămână. Doar sămai vină salvamarul sau salvalacul să-i arunce nişte plancton, sănu rămână numai oasele şi zgârciurile din ea.
In sală (nu ştiu cum naiba să-i zic!) pătrunde Gabi. Pe capare o cârpă neagră, in jurul şoldurilor una galbenă cu buline maro.Se opreşte la un capăt al culoarului blondei şi execută mişcări deincălzire - un soi de tae-bo nautic. Se apleacă lateral,ridică simultan câte un crac, ca la sumo. Blonda sfâşie apa cumâinile la ceafă. Mă şi mir că păstrează direcţia, că nu seciocneşte de marginea bazinului. Pianistul se lasă să cadă de lainălţimea celor 1,90m ai săi in mâini. Execută flotări cu capul injos, fundul ridicat mult. Blonda trece la un crawl gingaş şirobotizat deopotrivă. Atunci Gabi se deplasează la un pol albazinului, urcă pe piedestalul de pe care se sare in apă, seindoaie de şale in spate, apoi brusc in faţă, cu braţele intinseinainte, ca un arc, pe vârfurile de la picioare, gata să ţâşnească.Apoi se dă jos, se lasă in fund pe marginea bazinului şi bâldâbâc!işi dă drumul in apă. Aterizează in apropierea noastră şi faţa i seluminează când dă cu ochii de Mişu:
Băi, Mişule, tu mai ai Măzduţa aia veche?
nu!
ai vândut-o?
nu.
aham, deci o ai incă. Tot verde?
tot.
Ca să scape, Mişu trece la serviciu:
măi, dragă, ce-ţi veni cu instrumentele alea?
băi, Mişule, musai să invăţ să cânt la trei instrumente. Tuştii ce efect are aşa ceva la femei?
zău? deci... ce chestie! domleee, ce să zic, iţi urez săajungi un Federer al pianinei!
a, nu, mie-mi -place Nadal!
degeaba, Federer e zeu, e inuman de exact. Şi atenţieee! stăşi acuma cu tipa cu care era prieten inainte de consacrare.
Il simt cum se crispează, aşa că o iau de-a lungul culoarului.Mă urmează lent, improşcând apa cu gesturi de gigant. Mă aşteaptăsă dau o tură. Imi dau seama că nu e in apele lui şi că i s-auinecat nişte corăbii:
domle, am sunat-o pe Delia la Lugoj.
i-auzi!
Vorbeşte cu pauze, timp in care mă fixează cu ochi de plătică.O clipă cred că a făcut scurt-circuit, că s-a dus pe apa sâmbeteiseara noastră:
şi ce crezi că mi-a zis?
ei?
cică a inceput să nu mai sufere după fostul ei, ăla cu care amfost şi eu in excursie. Şi-a dat seama idioata că ăla nu se maiintoarce la ea. E plin de bani omu' şi vrea una la fel. Şi-a făcutmendrele cu ea şi-acu s-a reprofilat.
hai să-mi povesteşti la duş. Dacă mai stau mult in bazin,intru la apă.
La duşuri e o ceată de puştani. Facem rost şi noi de douăţevi, dar Mişu incă nu poate povesti - i s-au lipit ochii de bucilebronzate ale unei adolescente. Apa ii curge in cap şi el, cumânuţele infipte in şoldurile grăsuţe, se holbează la fesele aleaca la o friptură. Terminăm masajul acvatic şi ieşim pe tuşă, să neştergem. Puştoaica se fâţâie incoace şi incolo pe coridor.
Ce cur in ciuda pulii! şuieră Mişu cu prosopul roz strânsintr-un coc cochet deasupra creştetului. Apoi: ai văzut, dom'le?S-a uitat direct in ochii mei când a trecut pe lângă noi. A văzutcă o fixam de ceva vreme şi i-a plăcut.
Din vestiarul bărbaţilor iese un costeliv lung şi coşuros.Urmăreşte privirea lui Mişu şi realizează că ea sfredeleşte fundulfâţei. Se apropie de ea, o ia in braţe şi incepe s-omozolească.
Dom'le, cum zicea un amic de-al meu, un campion, uite ce futalţii! Şi ochii ii sticlesc de poftă.
bă, Mişule, da' ce-ai slăbit in halu' ăsta? urlă o voceoptimistă.
Ne răsucim pe călcâie şi-l vedem pe Gabi sub duş. Palmadreaptă ii săpuneşte subsuoara braţului stâng, ridicat până-ntavan.
parcă erai mai implinit inainte, aveai şi tu niştemuşchiuleţi. Mi se pare că te băgai şi la sală.
Oripilat, Mişu ii replică muşcător că acum face tenis, care ecel mai complex sport, iţi lucrează toţi muşchii, iţi rafineazămişcările, iţi...Gabi nu pare convins şi continuă să urle pestecapul puştanilor că gagicile vor brandu' mare, ce-i cu grăsimea aiain josu' burţii?
Ne-mbrăcăm pe fugă şi-o ştergem. Afară e noapte şi un gercumplit. Urcǎm in cutia de tablă verde şi demarăm cu scrâşnete de-alungul falezei. Ca de obicei, Mişu are scaunul foarte ridicat. Amsenzaţia că stă in picioare şi invârte cârma unei corăbii. Se lasăin genunchi şi răsuceşte butoanele casetofonului. Dă drumul la unColdplay. Vocea subţire şi plângăcioasă e singura carerăsună in interiorul caroseriei. Şoferul tace cu faţa concentrată.Doar sprâncenele i se ridică o dată la 10 secunde şi gura i se lasăin jos, sub forma unui bot. Când face aşa, i se ridică şi umerii. Emai bine să mă uit pe fereastră. Fereastra e aproape dreaptă, ca lavechile Dacii, pe lângă care femeile incetineau ca să-şi admirefundul, să-şi aranjeze gulerul, pe lângă care bărbaţii frânau şiişi crispau muşchii braţului sugându-şi burta.
Un Mercedes negru sport intră pe sensul opus, depăşind unMitsubishi roşu care accelerează de-a dracu. Mişu invârte cârma cudisperare şi cutiuţa noastră se izbeşte cu roţile de bordură.
fută-te pula! Ce tâmpit, domle! Idiotu dracu!
Apoi răsuceşte iar cheia in contact şi face mişcări cuschimbătorul de viteze ca şi cum ar amesteca intr-un ceaun cumămăligă. Schimbătorul ăsta de viteze pare luat de la autobuz - emare şi rigid. Ca să-l manevreze, Mişu trebuie să-şi ia avânt. Cândse luptă cu penisul maşinii, intotdeauna ii dă coate peste genunchipasagerului din dreapta.
Odată la el la bloc, opreşte dârdâitul motorului, stingefarurile şi dă drumul la un Joe Cocker. Nu zice nimic, doarbălăngăne din cap cu buzele ţuguiate. Pe chip are intipărită oadmiraţie decentă. Carcasa maşinii se bombează de la forţadifuzoarelor. Stau cu geanta in care am echipamentul in poală,ţeapăn. Cred că arăt teribil de stupid. Incerc să-i urmărescprivirea, dar ea bate undeva, adânc in el insuşi. Deodatăvorbeşte:
You can leave your hat on, dle! Asta ascultam eu culugojeanca la o terasă unde mergeam.
Şi mă fixează triumfător.
faină melo, dle! incerc.
ce tâmpită, dle! Şi izbucneşte intr-un râs bolovănos, in timpce continuă să dea din cap pe ritmul muzicii. Am bătut atâteadrumuri şi ea voia numai muzici. Mă prostea de cap şi ea sesmiorcăia după fostul iubit. Amazing!
dle, chestia cu femeile...
hai până sus, sorbim o bere.
Mişule, e cam târziu, aş lua-o la picior.
nu e decât 23.45. dle, şi şoferu' tre să bea ceva, nu?
Coborâm in noapte şi mergem la chioşcurile de lângă poliţie.Iau patru Tuborg (ajunge? eu şi aşa nu duc mai mult de una) şi neintoarcem la bloc. In scară dăm peste nea Piroş:
Băi, Mi-mi-şşşule, am băut 5 beri r-re-reci. Mă duc acu sus săle sting cu o pălincă. Mă arrrde la stomac.
In apartamentul minuscul e linişte. Dă drumul la combină şicamera se umple de muzica uleioasă a celor de la Morcheeba.
mai grav e când mă imbăt, dle - că atunci mă apuc sǎ le daumesaje.

Din volumul de prozǎ scurtǎ, in pregǎtire, Instrucţiuni defolosire a pǎrului alb

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO