Ziarul de Duminică

Funcţionarii/ de Ziarul de duminică

Funcţionarii/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.03.2012, 00:01 36

O nouă premieră la Teatrul Metropolis a avut loc la 9 martie - Funcţionarii, după A.P. Cehov. O comedie dulce-amăruie care te poartă cu grijă şi tandreţe în universul cehovian.Titlul întreg "Câteva însemnări disperate ale unor funcţionari necăjiţi dintr-un birou afla la subsolul unei clădiri dărăpănate" sau pe scurt "Funcţionarii". Traducerea: Masha Dinescu. Dramatizarea: Alexandru Măzgăreanu. "Spectacolul de la Teatrul Metropolis - declară acesta - a însemnat în primul rând şansa de a mă juca cu o parte din proza lui Cehov şi în al doilea rând oportunitatea de a închega o echipă de actori formată atat din debutanţi (la fel ca şi mine) cat şi din actori consacraţi, unii dintre ei chiar profesorii celor mai sus menţionaţi. 6 însemnări, una mai disperată decât alta, un birou trist şi necăjit şi câţiva funcţionari care se dau într-un spectacol de zile din ce în ce mai nevrozate."

"Este un spectacol ce merită a fi văzut, atât pentru consistenţa sa comică şi aluziile la actualitate, cât şi pentru a cunoaşte mai bine pe tinerii actori de talent şi pe un tânăr regizor - afirmă Ileana Lucaciu. Înscris în FNT la secţia debut, a prilejuit afirmarea lui Alexandru Mâzgăreanu ca un regizor deosebit. A reuşit să construiască spectacolulFuncţionariicu fantezie, cu mult haz, cu ţintă precisă, o satiră la adresa veşnicei relaţii funcţionar - solicitant."Joacă Mirela Gorea, Gelu Niţu, Marius Galea, Costel Bojoc, Alin Satte, Cosmin Nedelcu, Gabriel Costin, Sorina Ştefănescu, Ionuţ Vişan. Cu participarea actriţei Roxana Ivanciu. Regia - Alexandru Măzgăreanu.

Spectacolul a fost prezentat în cadrul programului Stagiarii, realizat în parteneriat cu Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO