Ziarul de Duminică

Herta Müller, în dialog cu Gabriel Liiceanu: Eu nu vreau să fiu scriitor, eu nu am de ales

Herta Müller, în dialog cu Gabriel Liiceanu: Eu nu vreau să fiu scriitor, eu nu am de ales
28.09.2010, 10:33 99

Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru literatură peanul 2009, a declarat luni seara, la Ateneul Român, la o lecturăpublică şi un dialog cu Gabriel Liiceanu, că nu şi-a doritniciodată să devină scriitoare, ci a fost obligată să scrie pentrua înţelege ce se întâmplă cu viaţa sa, scrie Mediafax.

Scriitoarea Herta Müller este prezentă la Bucureşti pentru aparticipa, luni şi marţi, la o serie de evenimente care marcheazălansarea, la Editura Humanitas, a unei serii de autor care îi estededicată. Evenimentele dedicate scriitoarei fac parte din campaniacare marchează 20 de ani de la fondarea editurii.

În acest sens, luni seara, începând cu ora 19.00, Herta Müller aparticipat, la Ateneul Român din Capitală, la o lectură publică şiun dialog cu Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas.

Venirea în România a celebrei scriitoare a făcut ca AteneulRomân să devină neîncăpător, la cel mai important eveniment dincadrul vizitei Hertei Müller la Bucureşti: o lectură publică,urmată de un dialog cu filozoful Gabriel Liiceanu. Citiţi mai multdespre lectura publicăa Hertei Muller de la Ateneul Român pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO