Ziarul de Duminică

Humorror sau ce e mic, negru si bate la usa?

04.09.2000, 00:00 61



Astazi incepe a treia editie a singurului festival de umor negru din Sud-Estul Europei, "Humorror". Manifestarea se desfasoara in incinta Teatrului Odeon si are ca tema "A fi sau a nu fi handsfree". Connex, organizatorul evenimentului, va acorda premii in valoare de 13.500 de dolari in cadrul celor doua sectiuni ale festivalului: teatru si caricatura. "Injuriul" a ales deja castigatorii dintre cele 103 caricaturi si cele 11 spectacole de teatru participante la concurs.

Pentru teatru ("Lethalia"), juriul a fost alcatuit din Alice Georgescu, Oana Pellea, Dragos Buhagiar si Alexandru Dabija, iar pentru caricatura ("Schizographia"), din Ion Barbu, Tudor Octavian, Albert Poch, Octav Mardale, Marcel Chirnoaga si Tudor Jebeleanu. Cele trei categorii la care au concurat caricaturile s-au intitulat "Etnogeneza si inovatie la nord de Dunare", "Romania digitala" si "Rudele Mioritei".

Marele Premiu al sectiunii "Schizografia" (3000 de dolari) a fost obtinut de Florin Doru Crihana, cu lucrarea "Oaie tatoo".

Premiul intai (2000 de dolari) i-a revenit lui Mihai Boaca, pentru caricatura "Fara cuvinte", iar locul doi (1000 de dolari) a fost obtinut de Mihai Ignat, cu "Turnul Babel".

Premiul al treilea (500 de dolari) i-a fost acordat lui Constantin Pavel, pentru "Roata etnogenezei". Participantii au inscris in concurs, in majoritate, una sau doua lucrari. Noutatea concursului a fost aceea ca inscrierile s-au putut face on-line, prin intermediul site-ului oficial al festivalului, www.humorror.ro.

Reprezentarile pieselor de teatru vor avea loc in perioada 4-8 septembrie, iar gala festivitatilor de premiere este programata pentru 9 septembrie. Piesele inscrise in concurs sunt: "Azi... ma Ubu!" (Teatrul Luni), "Domnul si Doamna Oval" (Teatrul Act si Teatrul Inexistent), "Job" (Teatrul National din Targu Mures), "Podul" (TNB), "ai cu violoncelul ce facem" si "?" (Teatrul Act), "Gaitele", "Familia Tot" si "Cerere in casatorie" (Teatrul Sica Alexandrescu, Brasov), "Emigrantii" (Teatrul Inexistent), "La bunicul in pod!" (trupa Ranger) si "No Man's Land" (trupa Incognito, autor si regizor Camelia Hancu).


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO