Ziarul de Duminică

Încep marile bătălii în numele trandafirului

 Încep marile bătălii în numele trandafirului
19.08.2010, 13:13 34

În weekendul 27-29 august, oraşul Râşnov va fi ocupat de trupelealiate franco-belgo-britano-ceho-sloveno-bulgaro-române. Dar cecaută aceşti fercheşi soldaţi din toate armatele europene laRâşnov? Ei au fost invitaţi de oficialităţi să ia parte laFestivalul Istoric Academic "În numele trandafirului".
Sâmbătă, la orele 10.00, ostaşii vor întinde tabără în curteaCetăţii Râşnov, iar vizitatorii vor vedea cum se trăieşte încampanie, care este echipamentul, uniforma şi armamentul fiecăreiepoci istorice ilustrate de participanţi. O încleştare din secolulal XVI-lea între cavalerii creştini şi turcii otomani va da viaţăspaţiului de sub ziduri: săgeţile şi lăncile vor zbura dintr-oparte într-alta, se va da foc fitilului archebuzelor şi, cândmuniţia se va termina, lupta va continua cu săbii şi iatagane. Laprânz soldaţii se vor înşira la coadă pentru a-şi primi raţia demâncare: iahnie de cartofi şi o bucată de pâine neagră.
În jurul cazanului ce fumegă pe pirostrii, trebăluieşte un bucătarcu obraz unsuros, mâneci suflecate şi polonic în mână. De buna sadispoziţie depinde generozitatea cu care va împărţi porţiile.
Despre toate bătăliile ce se vor de la Râşnov, citiţi îm Ziarul deDuminică de vineri, 20 august. O impresionantă galerie foto vaînsoţi relatarea acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO