Ziarul de Duminică

Muzica urbana intr-o hala timisoreana

16.10.2000, 00:00 30



Hala Industriala de pe strada Pestalozzi din Timisoara va fi transformata in noaptea de 20 octombrie, incepand cu ora 20.00, in locul de intalnire al tuturor celor care gusta muzica underground.

Invitatii acestei editii a Festivalului de Muzica Urbana sunt Vini, auie Paparude, NSK, DJ Vasile, DJ Fraser, Don Leon, DJ Quicky, Urban Experience, Toxica, Sneila, Brigada Artistica Urbana, Alien Kru, P.nal, Dump 52, Qewza, Comitetul Central, DJ Horace Dan D, DJ Du Base, Sonic Tonic, Dub Free Romania, DJ Clau.

Invitatul special al intalnirii este Vini, DJ si proprietar al caselor de discuri Botchit&Scarper si Emotif (Marea Britanie). Vini (Vincent J. Medley) a debutat ca DJ in 1996, alaturi de prietenul si partenerul sau freQ.Nasty. De atunci a avut aparitii saptamanale in mai multe cluburi de gen din lume: Japonia, Polonia, Israel, Suedia, Elvetia, Germania, Franta, Italia, Finlanda, Ungaria, Marea Britanie.

Genurile abordate sunt din zona funky breakbeat si chilled ambient beats. Vini contribuie cu show-uri regulate la Ministry of Sound si la posturile de radio pe Internet The Global Channel si Dj-sets.com; de asemenea, are un show in fiecare vineri pe un post de radio pirat londonez - Breaks FM. Periodic, il inlocuieste pe Adam Freeland la show-ul de breakbeat pe care acesta il sustine sambata la celebrul radio Kiss FM.

Intre noiembrie 1993 si martie 1997, Vini a fost component al unei echipe mai numeroase la Trinity World-Wide Records, ocupandu-se de lansarea carierei multor trupe si artisti, printre care Asian Dub Foundation, Raw Deal, MC Det cu Red Snapper, B.L.I.M., T-Power, Full Moon Scientist, M.J.Cole, Shara Nelson si Kasha Project, DJ Trace, Shy FX, UK Apachi, Elisabeth Troy, Orange Kush, TEK ED si Jason Sparks.

A inceput ca promotor in cluburi in care muzica jungle era rege, dupa care a lucrat in A&R (Artist & Repertory - cei care se ocupa de descoperirea de noi talente pentru casele de discuri). Dupa numai doua luni, a avut un succes extraordinar descoperind si lansand cel mai mare succes al jungle-ului din toate timpurile, UK Apachi & Shy FX cu "Original Nuttah", piesa de TOP 40 in Anglia.

In 1995, pune bazele caselor de discuri Botchit & Scarper si Emotif si incepe promovarea si cultivarea muzicii urbane in teritorii indepartate, realizand pionierat muzical in Africa de Sud. In 1996, aceste label-uri au obtinut un nou succes, cu albumul de breakthru "Militant Science" al grupului Asian Dub Foundation.

In decembrie 1999 a inceput sa produca propria muzica, in colaborare cu The Funk Master - o combinatie de breakbeat cu sonoritati orientale. Muzica pe care o promoveaza Vini si aceste case de discuri este numita in Anglia "Nu Skool Breakbeat".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO