Ziarul de Duminică

O carte care a cutremurat lumea - recomandată de Ziarul de duminică

O carte care a cutremurat lumea - recomandată de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

12.01.2012, 16:13 4653

Romanul "Necredincioasa" de Ayaan Hirsi Ali (publicat în limba română de editura RAO) este o carte care a cutremurat şi a zguduit din temelii lumea musulmană şi pe cea occidentală.

Ayaan Hirsi Ali a fost numită de către Time drept una dintre cele mai influente 100 de personalităţi din lume. S-a născut în Somalia, fiică a unuia dintre cei mai puternici oponenţi ai regimului dictatorial. La vârsta de 8 ani părăseşte Somalia pentru a pleca în exil împreună cu familia în Arabia Saudită, apoi în Etiopia şi Kenya.

A captat atenţia lumii întregi odată cu asasinarea lui Theo van Gogh, regizorul filmului "Submission" ("Supunere"), al cărui scenariu a fost scris de Ayaan Hirsi Ali.

Criminalul i-a lăsat un mesaj de ameninţare pe cadavrul acestuia. De atunci trăieşte permanent sub pază. Este scriitoare, activistă pentru apărarea drepturilor femeilor, politician. Ayaan Hirsi Ali este unul dintre cele mai controversate personaje din Europa, o ţintă pentru terorişti şi o eroină a timpurilor noastre.

Citiţi şi

Autorii români pe care îi citesc străinii

Crescută întro familie nomadă musulmană din Kenya, autoarea a supravieţuit războiului civil, mutilării genitale şi bătăilor crunte. Deşi trăieşte sub permanentă ameninţare, renegată de propriul tată şi de întreaga familie, Ayaan Hirsi Ali refuză tăcerea. O carte care o să-ţi acapareze imaginaţia, purtându-te într-o lume despre despre care nici n-ai fi bănuit că există.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO