Ziarul de Duminică

O lucrare inedită a lui Aman la Licitaţia 62 de la Goldart

Theodor Aman – Paris donne la pomme d’or a Venus

Lucrări de artă modernă românească

Autor: Ziarul de Duminica

01.02.2011, 13:23 70

Joi, 3 februarie, la ora 19.00, Casa de LicitaţiiGoldart organizează la Sala Galateca a BiblioteciiCentrale Universitare din Bucureşti o nouă licitaţie, a 62-a, culucrări de artă modernă românească. În cadrulacesteia va fi prezentată o lucrare inedită semnată de TheodorAman.

Este vorba depre un proiect intitulat "Paris donne la pommed'or a Venus", acuarelă pe hârtie. Lucrarea a fostexecutată de Aman în perioada 1868-1870, pentrua-şi decora cu ea casa (în prezent Muzeul Aman).

În acelaşi scop, Aman a a pus în practică maimulte proiecte, precum "Triumful lui Apolon","Diana şi Psihe", scene istorice precum "Bătălia de la Călugăreni"şi "Intrarea în Bucureşti a lui Mihai Viteazu după victoria de laCălugăreni".

Pe lângă piesa inedită a lui Aman, colecţionariivor găsi pe simeze picturi semnate de Nicolae Dărascu, Kimon Loghi,Aurel Băeşu, Adam Bălţatu, Marius Bunescu, Corneliu Baba, IonIrimescu, Ion Pacea, Constantin Piliuţă, Paul Miracovici, SpiruVergulescu, Spiru Chintilă şi alţii.

Expoziţia lucrărilor care urmează a fi prezentateîn licitatie este deschisă publicului marţi 1 & miercuri 2februarie între orele 11.00-19.00 şi joi între orele 11.00-17.00.Licitaţia va începe la ora 19.00 în aceeaşi sală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO