Ziarul de Duminică

Romance in New York Times

16.11.2007, 20:24 21

Criticii de film ai prestigioasei publicatii americane nu au ezitat sa aprecieze cu larghete doua tinere romance care fac parte dintre cele mai talentate actrite ale momentului.
Alexandra Maria Lara si Anamaria Marinca au fost prezentate in cadrul sectiunii "Breakthrough" a cotidianului New York Times, dupa ce au atras atentia publicului international cu rolurile din Tinerete fara tinerete, al lui Francis Ford Coppola, si 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, al lui Cristian Mungiu. Alexandra Maria Lara (actrita de origine romana, stabilita in Germania din copilarie, care a jucat, de asemenea, excelent in Der Untergang si I Really Hate My Job) a fost laudata pentru interpretarea a trei roluri dificile, cu aspecte insolite, in somptuosul film al lui Coppola. Acolo, ea o joaca pe Laura, o studenta de la sfarsitul secolului al XIX-lea, de care se indragosteste eroul filmului, Dominic Matei, profesor al Veronicai, o tanara din anii '50 pe care acelasi barbat o reintalneste cu emotie si tulburare nedisimulata, si pe Rupini, o tanara hindusa din secolul al VII-lea care il conduce pe profesor catre cele mai indepartate stadii de evolutie ale omenirii.
New York Times a comparat interpretarea feminina si eleganta a Alexandrei sub bagheta lui Coppola cu aparitia ei din Control (biografia recent premiata la Cannes a lui Ian Curtis, solistul trupei Joy Division), in ipostaza jurnalistei Annik Honore, iubita lui Curtis. La randul ei, Anamaria Marinca, actrita romanca al carei extraordinar debut in drama Sex Traffic (regizata de David Yates in 2004) a fost recompensata cu prestigiosul BAFTA, a castigat aplauzele publicului din toata lumea cu rolul atat de puternic din impecabilul film al lui Cristian Mungiu. Otilia, eroina care reuseste sa sfideze pericolele regimului comunist si chiar face un sacrificiu iesit din comun pentru prietena insarcinata, este chiar centrul de greutate al filmului, iar acest lucru a fost deosebit de apreciat de New York Times, care a descris-o drept "un personaj alert, plin de inteligenta si cu o figura extrem de expresiva".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO