Ziarul de Duminică

Ştiinţă vs spiritualitate/ Ziarul de duminică

Ştiinţă vs spiritualitate/ Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

16.11.2012, 00:01 72

Deepak Chopra şi Leonard Mlodinow

Războiul viziunilor asupra lumii

Editura Trei

Traducere din engleză de Constantin Dumitru-Palcus. Cum a apărut universul? Care este natura timpului? Ce este viaţa? Darwin a greşit? Ce anume ne face umani? Doi autori de mare succes s-au întâlnit pentru prima oară în cadrul unei dezbateri televizate pe tema "viitorului lui Dumnezeu", unul fiind un partizan consecvent al spiritualităţii, iar celălalt, un eminent fizician. O carte remarcabilă, Razboiul viziunilor asupra lumii este rezultatul acestei întâlniri întâmplătoare, dar deosebit de fericite, şi al ciocnirii aprige dintre viziunile lor asupra lumii, care au evoluat odată cu prietenia lor.

Deepak Chopra a scris peste 60 de cărţi, traduse în peste 80 de limbi. Este un autor prezent în mod constant în lista de bestselleruri a New York Times. După ce s-a ocupat în scrierile sale de sănătatea fizică, aici el abordează spiritualitatea într-un mod la fel de inspirat, deoarece între acestea două există o legatură inseparabilă. Ideile din această carte, combinaţie uimitoare a reflecţiilor pe marginea unor teme comune religiei, fizicii cuantice şi neuroştiintei, nu slujesc o anume credinţă, ci reprezintă un drum al cunoaşterii lui Dumnezeu şi al transformării de sine. Teoria celor şapte stadii ale descoperirii divinităţii îi propune cititorului o scară a trăirii sacrului.

Leonard Mlodinow este fizician de renume mondial şi predă la California Institute of Technology. Dintre cărtile publicate amintim: The Drunkard's Walk: How Randomness Rules Our Lives si, impreuna cu Stephen Hawking, The Grand Design (ambele devenite bestseller al New York Times).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO