Ziarul de Duminică

Tabăra Lacului de la Tăul lui Dumnezeu

Tabăra Lacului de la Tăul lui Dumnezeu

Tabăra Lacului de la Tăul lui Dumnezeu

16.09.2010, 23:38 312

Localitatea Band din judeţul Mureş a găzduit recent un realeveniment artistic, Tabăra Lacului de la Tăul lui Dumnezeu(Iştantău). Au fost executate şapte statui, din uriaşii stejariiseculari cu diametre cuprinse între 1,8 şi 2,23 metri salvaţi deing. Constantin Husar.
S-au realizat lucrări de artă care "vor ţine sute de ani", dupăspusele Doinei Husar, directoarea Taberei, care a acordatparticipanţilor diplome de excelenţă şi premii în bani.
Un provizoriu final s-a aşternut peste Tabără, chiar dacă ea a fostdeclarată în continuare deschisă, asta însemnând că timp de un an,până la viitoarea ediţie, fiecare sculptor se poate întoarce lalucru, ca să-şi ajusteze lucrarea. Aşa se face că artiştii VasileMureşan, Eduard Costin, Mihai Frunză şi Radu Florea, cuprinşi înechipa Taberei, îşi vor finaliza sculpturile în intervalulmenţionat.
În acest moment sunt finalizate şi îşi aşteaptă publicul şiadmiratorii lucrările "Izvorul lui Zamolxe", de Ioan Astaluş,"Cumpăna", de Mihnea Grigore, "Preotul", de Vali Diucu, "Dealul depe deal", de Cătălin Burtea, "Supliciul", de Emil Dumitraş,"Parazitul", de Ştefan Radu Creţu, "Arc nedefinit", de AlexandruDumitru.
Cele şapte statui gigantice sunt rodul unei bogate imaginaţii, alunui volum de muncă de 10-12 ore zilnic, dar şi al unui proiectfără precedent în România şi Europa. La sfârşitul celor 11 ediţiiale sale, Tabăra Lacului va depăşi orice aşteptare şi se va ridicala un înalt nivel estetic. Operele de artă sus menţionateînnobilează spaţiul de pe colina ce domină Lacul şi dau un plus devaloare esteică şi locului, şi modului în care se face integrareaartei în natură.
Se cuvine menţionat faptul că toţi cei implicaţi în iniţierea,organizarea şi derularea taberei şi-au făcut datoria, iarRestaurantul "Ardealul", din Gara Târgu Mureş, condus de Vlad Papp,restaurant care a asigurat serviciile de catering şi masă, meritănu doar mulţumirile participanţilor, ci şi felicitări pentruîndestulare şi măiestrie gastronomică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO