Ziarul de Duminică

Think Factory Iaşi relansează filosofia ieşeană/ de Ziarul de duminică

Think Factory Iaşi relansează filosofia ieşeană/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica

01.06.2012, 10:23 50

Think Factory Iaşireprezintă o nou-înfiinţată platformă de lucru a profesorilor de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, reuniţi prin obiectivul comun de a promova filosofia ieşeana în mediile culturale. Este strâns legată de Colecţia Sophia a Editurii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, care publică lucrările de excepţie ale filosofilor ieşeni, dar şi traduceri ale unor texte filosofice fundamentale. Pe scurt, noua şcoală de filosofie de la Iaşi.

Cele mai recente patru volume ale coelcţiei Sophia au fost lansate săptămâna trecută. Este vorba despre Hermeneutică şi discontinuitate. Studii de arheologie discursivă, de Corneliu D. Bîlbă, Limbaj şi discursivitate în filosofia americană a secolului XX, de Ioan-Alexandru Grădinaru,Apriorismul contemporan. Dezbateri epistemologice, de Viorel Ţuţui şi de Sensuri ale corpului, editată de George Bondor.

Premiile academice şi culturale primite de multe din aceste cărţi sunt şi ele un argument al excelenţei. Cea mai recentă distincţie de acest fel este premiul anual pentru debut al "Ziarului de Iaşi", acordat pentru volumul Hermeneutică şi discontinuitate. Studii de arheologie discursivă, de Corneliu D. Bîlbă. "Premiul pentru debut Aurel Leon este acordat de juriu celei mai mai bune cărţi a unui debutant publicate în decursul anului de un autor ieşean, pentru a-l evoca pe scriitorul şi ziaristul ieşean Aurel Leon, fost director onorific al cotidianului", se arată pe pagina de web a "Ziarului de Iaşi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO